Édes, narancsos görögdinnyeleves: jól behűtve a legfinomabb

14
Nyomtatás
dinnyeleves
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Hihetetlenül frissítő és finom ez az édeskés, krémes leves, ráadásul a görögdinnyének hála a szomjadat is oltja: nincs ennél jobb választás a forró napokon.

Ha nyár, akkor görögdinnye, az édes gyümölcs nemcsak nagyon finom, de tökéletes szomjoltó is egyben, hiszen 90% felett van a víztartalma. Bár önmagában is jó falatozni, ha nem szeretnél mindig maszatos lenni, készítsd el belőle ezt a krémes, édes levest, ami ráadásul főzés nélkül készül.

A görögdinnye mellé eper, narancslé, lime-lé és menta kerül, a végeredmény egyszerre lesz édes, savanykás és nagyon frissítő, a nyári kánikulában tökéletes választás. Hogy még krémesebb legyen, kókusztejjel öntöttük fel: ez könnyedebb, gyümölcsösebb, mint a tejszín, úgyhogy a nagy melegben érdemes bizalmat szavazni neki.

Narancsos görögdinnyeleves

dinnyeleves2

Hozzávalók 6 adaghoz

  • 900 g görögdinnye (héj és mag nélküli súlya)
  • 300 g eper (vagy málna)
  • 250 ml narancslé (friss vagy 100%-os)
  • 2 ek. lime-lé
  • 1 ek. méz
  • 1 ek. apróra vágott menta
  • 400 g kókusztej (konzerv)
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A görögdinnye héját vágjuk le, a magokat távolítsuk el. A húsát kockázzuk össze. Az epret tisztítsuk meg, a leveleket szedjük le róla.

Tegyük egy turmixgépbe a dinnyét az eperrel, narancs- és lime-lével, mentával, mézzel, sóval együtt, és turmixoljuk teljesen simára. Valószínűleg, ezt több adagban fogjuk tudni megtenni.

Keverjük bele a kókusztejet is. Kóstoljuk meg, mert attól függően, mennyire volt édes a gyümölcs, még szükség lehet mézre. Ezt evőkanalanként adagoljuk.

Tegyük a hűtőbe pár órára, hogy összeérjenek az ízek, másnap még finomabb lesz.

Fotók: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon