8 görögdinnyés recept a nyárra – Salátába, hűsítő italba és húsok mellé is isteni
Szomjoltás, hidratálás és persze az éhség csillapítása - ez a feladat nyáron, főleg akkor, amikor a hőség miatt szinte semmi sem megy le a torkodon.
Ha nyár, akkor görögdinnye, az édes gyümölcs nemcsak nagyon finom, de tökéletes szomjoltó is egyben, hiszen 90% felett van a víztartalma. Bár önmagában is jó falatozni, ha nem szeretnél mindig maszatos lenni, készítsd el belőle ezt a krémes, édes levest, ami ráadásul főzés nélkül készül.
A görögdinnye mellé eper, narancslé, lime-lé és menta kerül, a végeredmény egyszerre lesz édes, savanykás és nagyon frissítő, a nyári kánikulában tökéletes választás. Hogy még krémesebb legyen, kókusztejjel öntöttük fel: ez könnyedebb, gyümölcsösebb, mint a tejszín, úgyhogy a nagy melegben érdemes bizalmat szavazni neki.
A görögdinnye héját vágjuk le, a magokat távolítsuk el. A húsát kockázzuk össze. Az epret tisztítsuk meg, a leveleket szedjük le róla.
Tegyük egy turmixgépbe a dinnyét az eperrel, narancs- és lime-lével, mentával, mézzel, sóval együtt, és turmixoljuk teljesen simára. Valószínűleg, ezt több adagban fogjuk tudni megtenni.
Keverjük bele a kókusztejet is. Kóstoljuk meg, mert attól függően, mennyire volt édes a gyümölcs, még szükség lehet mézre. Ezt evőkanalanként adagoljuk.
Tegyük a hűtőbe pár órára, hogy összeérjenek az ízek, másnap még finomabb lesz.
Fotók: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors
@sobors.hu