Édes, kókuszos citromkrémleves: jól behűtve a legfinomabb

citromleves2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Krémes, pudingos, egyszerűen mennyei ez a gyors citromleves, amely jó hidegen a legfinomabb.

Pár hozzávalóból, villámgyorsan készül a hideg citromleves, amelyet laktózérzékenyek és vegánok is bátran fogyaszthatnak, ugyanis tejszín helyett kókusztejjel készül. Ettől a hozzávalótól még gyümölcsösebb és frissebb lesz az összhatás, pár pillanatra a trópusokra repít.

Mivel vaníliás pudingporral sűrítjük, főzést is igényel a leves, de így is nagyon egyszerűen és gyorsan összeállítható. Fontos, hogy teljesen kihűtsd, mielőtt kínálnád, úgy sokkal finomabb lesz, és jobban is esik a nyári forróságban. Ahogy hűl, picit sűrűsödni fog, nagyon krémes lesz.

A cukrot ízlés szerint adagold: mikor még forró, kóstold meg, ha nem elég édes az ízlésednek – vagy nagyobb darab citromokat használtál –, nyugodtan emeld meg a mennyiségét.

Kókuszos citromkrémleves

citromleves

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 db biocitrom
  • 1 liter víz
  • 20 dkg cukor
  • 400 g kókusztej (konzerv)
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
Recept idők

Elkészítés:

Az egyik citrom héját reszeljük le. Facsarjuk ki mindkettő levét. 

A vizet, a citromhéjat, a citromlevet és a cukrot tegyük fel melegedni. Akkor jó, mikor a cukor már elvegyült benne.

A kókusztejet a pudingporral keverjük csomómentesre. Folyamatos kevergetés mellett öntsük a citromos vízbe, majd addig főzzük, míg bugyogni nem kezd és be nem sűrűsödik. 

A kész levest jól behűtve tálaljuk.

Fotó: Sági-Kühn Zsófia/Sóbors

Ezt is szeretjük