Mennyei, ropogós bőrű narancsos kacsa: fényes máz borítja az omlós húst

nkcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A fenséges sült egész kacsából is készülhet, de csak a combját is pirosra sütheted.

A kacsasültben az a jó, hogy a legszerényebb fűszerezéssel készítve is mennyei, de bátran dolgozhatsz merészebb ízekkel is.

Akár előző este bepácolhatod a húst, másnap pedig csak a sütőbe kell tolni. Érdemes egész kacsát venni, minden része szaftos és isteni finom, de csak a combját is használhatod. Hogy minél omlósabb és ízletesebb legyen, a húst alacsony hőfokon kezdd el sütni, majd a végén emeld meg a hőt, csorgass mézet a húsra és tedd vissza még egy kicsit, úgy szép színt kap a kacsa bőre.

Narancsos kacsasült

nkct

Hozzávalók 4 személyre

Pác:

  • 2 evőkanál vaj
  • 1 fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 deciliter fehérbor
  • 5 darab narancs

Hús:

  • 8 darab kacsacomb
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 evőkanál méz
Recept idők

Elkészítés:

Pác:

A vajat olvasszuk fel, majd dobjuk rá a finomra vágott hagymát, dinszteljük, majd 3-4 perc után a zúzott fokhagymát is adjuk hozzá. 3 perc után öntsük fel a fehérborral és a narancs facsart levével, főzzük össze.

A megtisztított kacsacombot fűszerezzük sóval és borssal, majd helyezzük magas falú tepsibe. Öntsük rá a pácot, a tepsit fedjük le alufóliával, utána toljuk 160 fokosra előmelegített sütőbe, 2 órán át süssük. A 2 óra sütési idő után vegyük le a tepsiről az alufóliát, a combra csorgassuk rá a mézet, majd toljuk vissza és 180 fokon süssük tovább 20-30 percig, amíg szép pirosra sül a kacsa.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük