Fűszeres pácban, cukkinivel sült csirkemell: ropogós baconnel a tetején még jobb
A fokhagymás pác és a bacon is gondoskodik arról, hogy a cukkinis csirkemell ne száradjon ki a sütőben.
Egy izgalmas pác szinte bármilyen alapanyagot a köbre emel, legyen szó zöldségről vagy húsról. Mivel a csirkemell egy viszonylag száraz húsrész, nála még fontosabb a megfelelő marinád, amely nem csak ízesíti, szaftosan is tartja.
Az alábbi pácban a narancs és a mustár íze dominál, de hogy ne legyen túl savas a végeredmény, egy kevés barna cukor ellensúlyozza a fanyar ízeket. Utóbbinak nem csak az ízesítésben van szerepe, grillezés közben szépen karamellizálódik a hús külsején.
Ha nincs grilled, sütőben is elkészítheted a húst: ehhez előbb pirítsd körbe serpenyőben, hogy kérget kapjon, majd utána told 200 fokos sütőbe 10-15 percre.
Ha a csirkemellek nagyon vastagok, enyhén klopfoljuk ki őket, hogy egyenletes vastagságúak legyenek.
A pác hozzávalóit keverjük össze egy tálban, kóstoljuk meg, sózzuk, majd forgassuk bele a csirkemelleket. Fedjük le a tálat, tegyük a hűtőbe 3-4 órára, vagy egy egész éjszakára.
Melegítsük elő a grillt (200 fokon). Kb. 15 percig süssük a csirkemelleket, vagy míg a belső hőmérsékletük el nem éri a 74 fokot. Félidőben forgassuk át.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu