Krémes nutellás brownie – Vaj helyett mogyorókrém teszi puhává

nutellás brownie
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Nutella-rajongóknak kötelező megsütniük ezt a pár hozzávalóból készülő, elképesztően krémes brownie-t.

Ha azt mondom, Nutella, a legtöbben ellenállhatatlan vágyat éreznek arra, hogy degeszre egyék magukat belőle. Nálunk sincs hétvége nutellás palacsinta nélkül, de igazából bármilyen édesség nagy sikert arat, ha ez a csokis mogyorókrém van benne.

A Nutella az amúgy is szaftos brownie-t még puhábbá teszi, nem érdemes vele spórolni. A mogyorókrém nemcsak a süti ízéért, hanem a krémességéért is felel, a vaj ezért ki is marad belőle. 

Nutellás brownie

nutellás brownie recept

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 400 gramm Nutella
  • 2 darab tojás
  • 70 gramm liszt
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál vaníliakivonat
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy 20x20 centiméteres tepsit béleljünk ki sütőpapírral. 

Egy tálban kézi habverővel alaposan keverjük össze a hozzávalókat. Öntsük a tepsibe a masszát, majd egy spatulával egyengessük el. 

Süssük körülbelül 20 percig, de csak addig, hogy belül még puha maradjon. 

Ha kicsit kihűlt, szeletelhetjük. 

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük