Csirkefasírt nyári kiadásban: cukkinitől és sárgarépától szaftos

4
Nyomtatás
Nyári csirkefasírtcov1
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A finom nyári fasírt csirkehúsból és dinsztelt zöldségekből áll össze, remekül illik bármilyen köret mellé, és még zsemlébe is pakolhatod.

A csirkefasírt szaftos és ízletes, ropogós bundában sül szép aranybarnára. A fasírtot készítheted kisebb vagy méretesebb formában, a receptben bő olajban sütve ajánljuk, de sütőben vagy forró levegős gépben is működik a recept. Ha pedig szeretnéd, őzgerinc- vagy kenyérformába simítva is kipróbálhatod, így egybefasírtként kerül az asztalra a finomság.

Így is lehet

A fasírt masszáját még különlegesebbé varázsolhatod, ha keversz hozzá friss fűszernövényeket. Az ízesítéssel is játszhatsz, ha van a hűtődben ajvár, akkor 1-2 evőkanálnyit keverj a masszához, vagy csípős paprikakrémet. Így pikánsabb, ízesebb lesz a fasírt, ami szuperül illik bármilyen nyári főzelék mellé, és még zsemlébe is pakolhatod, így útravalónak is tökéletes, jólesik a strandon elfalatozni.

Nyári csirkefasírt

Nyári csirkefasírt ct

Hozzávalók 50 darabhoz

  • 2 fej hagyma
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg cukkini
  • olaj kevés
  • 2 szelet kenyér
  • szükség szerint víz a kenyér áztatásához
  • 1 kg csirkemell
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • 1 darab tojás
  • zsemlemorzsa szükség szerint a fasírt hempergetéséhez
Recept idők

Elkészítés:

Először készítsük elő a zöldségeket: a hagymát tisztítsuk meg és vágjuk finomra. A sárgarépát és a cukkinit is tisztítsuk meg, majd reszeljük le nagy lyukú reszelőn a zöldségeket. A reszelt cukkiniből az engedett levet nyomkodjuk ki.

Kevés olajon dinszteljük üvegesre a hagymát, majd keverjük hozzá a reszelt sárgarépát és cukkinit, és dinszteljük még 8-12 percig, közben kevergessük.

A kenyeret áztassuk vízbe, majd nyomkodjuk ki belőle a folyadékot.

A húst daráljuk le vagy kockázzuk nagyon apróra. A húshoz adjuk hozzá a kihűlt dinsztelt zöldségeket, sót, borsot, fokhagymát, fűszerpaprikát, tojást és a kenyeret. Az alaposan egybeforgatott fasírtmasszából formázzunk tetszőleges golyókat, amelyeket hempergessünk meg zsemlemorzsában.

A fasírtot bő olajban süssük szép aranybarnára minden oldalán.

Fotó: Botos Claudia/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon