Villámgyors rakott padlizsán: nyári vacsora fél óra alatt

1
Nyomtatás
rakott-padli
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ha szereted a sült padlizsánt és a színes kaliforniai paprikát, ezt a rakott változatot egyenesen imádni fogod, minden falat egyszerre lágy és ízgazdag!

Nemcsak látványos és színes, hanem elképesztően zamatos is ez a fogás. Egy igazi nyári komfortétel, ami gyorsan összedobható, könnyű, mégis laktató. Tálalhatod egy pohár hideg fehérborral, készíthetsz mellé egy frissítő koktélt vagy egy szaftos nyári salátát. 

A sült padlizsán és a karamellizált paprika édes, füstös aromája harmonikusan találkozik a gazdag, nyúlós sajttal és a friss fűszernövényekkel. Akár önálló vegetáriánus főételként, vagy könnyű köretként kínálod, ez a mediterrán hangulatú rakott étel igazi sláger lesz idén.

Nyári rakott padlizsán

rakott-padlizsan

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 2 db padlizsán
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 db kaliforniai paprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 100 g reszelt sajt
  • 2 ek. olívaolaj
  • friss bazsalikom
  • friss petrezselyem
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánt alaposan mossuk meg, és szeleteljük fel kb. 0,5–1 cm vastag szeletekre. Sózzuk meg mindkét oldalukat, és tegyük félre 10 percre.

A paprikát, a fokhagymát és a vöröshagymát tisztítsuk meg, és szeleteljük vékony szeletekre.

A sütőt melegítsük elő 200 fokra / használhatunk forró levegős sütőt is.

A padlizsánról papírtörlő segítségével itassuk fel a nedvességet, majd fektessük a szeleteket egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Szórjuk mellé a vékonyra felszeletelt hagymát és kaliforniai paprikát úgy, hogy a zöldségek ne fedjék egymást. Locsoljuk meg olívaolajjal és frissen őrölt borssal. Az előmelegített sütőben, magas hőfokon süssük kb. 15 percig.

Amikor a padlizsán megpuhult és megpirult, vegyük ki. Kezdjük el rétegezni egy hőálló tálba: egy réteg padlizsán, arra mehet a megsült kaliforniai paprikából és hagymákból, majd a reszelt sajtból és a felaprított friss zöldfűszerekből, aztán még egy réteg padlizsán, és így tovább. 

Rakjuk vissza a sütőbe, és süssük, míg a sajt meg nem olvad.

Fotók: Getty images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon