A padlizsánt alaposan mossuk meg, és szeleteljük fel kb. 0,5–1 cm vastag szeletekre. Sózzuk meg mindkét oldalukat, és tegyük félre 10 percre.
A paprikát, a fokhagymát és a vöröshagymát tisztítsuk meg, és szeleteljük vékony szeletekre.
A sütőt melegítsük elő 200 fokra / használhatunk forró levegős sütőt is.
A padlizsánról papírtörlő segítségével itassuk fel a nedvességet, majd fektessük a szeleteket egy sütőpapírral kibélelt tepsire. Szórjuk mellé a vékonyra felszeletelt hagymát és kaliforniai paprikát úgy, hogy a zöldségek ne fedjék egymást. Locsoljuk meg olívaolajjal és frissen őrölt borssal. Az előmelegített sütőben, magas hőfokon süssük kb. 15 percig.
Amikor a padlizsán megpuhult és megpirult, vegyük ki. Kezdjük el rétegezni egy hőálló tálba: egy réteg padlizsán, arra mehet a megsült kaliforniai paprikából és hagymákból, majd a reszelt sajtból és a felaprított friss zöldfűszerekből, aztán még egy réteg padlizsán, és így tovább.
Rakjuk vissza a sütőbe, és süssük, míg a sajt meg nem olvad.