Nyári tócsni kukoricával és juhtúróval: egyszerű, mégis mennyei

5
Nyomtatás
Nyári tócsni kukoricával cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A tócsni vagy lapcsánka régi magyar étel, amit nyári változatban, kicsit felturbózva ajánlunk.

A tócsni viszonylag szerény finomság, amit a régi időkben spórolósabb napokon készítettek a családok. A krumplis harapnivalót ma már többféle izgalmas változat szerint kipróbálhatod, érdemes évszakhoz igazítani, mi most egy tartalmas, nyári receptet ajánlunk, amit még köretként is kínálhatsz.

Persze önmagában, bármiféle plusz nélkül is finom a nyári tócsni, amelybe kukorica és juhtúró is kerül. Ha szeretnéd, még izgalmasabbra alakíthatod a receptet, keverj a masszához zöldfűszereket, lila hagymát, jalapeño paprikát vagy dobd fel 1-2 evőkanál zakuszkával.

Nyári tócsni kukoricával

Nyári tócsni kukoricával ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 60 dkg krumpli
  • 15 dkg csemegekukorica
  • 100 g juhtúró
  • 2 teáskanál vöröshagymakrém
  • 1 teáskanál fokhagymakrém
  • só és bors ízlés szerint
  • 2 darab tojás
  • szükség szerint liszt
  • olaj a sütéshez szükség szerint
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit tisztítsuk meg, majd reszeljük le. Ezután keverjük hozzá a lecsepegtetett kukoricát, juhtúrót, hagymakrémet, fokhagymakrémet, sót, borsot, tojást és annyi lisztet, amennyit felvesz a massza.

Tegyünk evőkanálnyi adagokat a forró olajba, lapítsuk le őket, majd süssük szép aranybarnára mindkét oldalukat.

A kukoricás tócsni önmagában is finom, de megkenheted tejföllel, és reszelt sajtot is szórhatsz rá.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon