
Hogyan lesz a legfinomabb a tócsni? 4 tipp, hogy kívül ropogós, belül puha legyen
A tócsni sok néven ismert régi kedvenc, nem csak krumpliból érdemes elkészíteni, más zöldségből is mennyei lesz.
A tócsni viszonylag szerény finomság, amit a régi időkben spórolósabb napokon készítettek a családok. A krumplis harapnivalót ma már többféle izgalmas változat szerint kipróbálhatod, érdemes évszakhoz igazítani, mi most egy tartalmas, nyári receptet ajánlunk, amit még köretként is kínálhatsz.
Persze önmagában, bármiféle plusz nélkül is finom a nyári tócsni, amelybe kukorica és juhtúró is kerül. Ha szeretnéd, még izgalmasabbra alakíthatod a receptet, keverj a masszához zöldfűszereket, lila hagymát, jalapeño paprikát vagy dobd fel 1-2 evőkanál zakuszkával.
A krumplit tisztítsuk meg, majd reszeljük le. Ezután keverjük hozzá a lecsepegtetett kukoricát, juhtúrót, hagymakrémet, fokhagymakrémet, sót, borsot, tojást és annyi lisztet, amennyit felvesz a massza.
Tegyünk evőkanálnyi adagokat a forró olajba, lapítsuk le őket, majd süssük szép aranybarnára mindkét oldalukat.
A kukoricás tócsni önmagában is finom, de megkenheted tejföllel, és reszelt sajtot is szórhatsz rá.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu