Ízes, sütőben sült cukkini – Belül krémesre, kívül aranybarnára pirul
Ne szomorodjatok el, ha nincs otthon grillsütőtök, tepsiben is készíthettek finom, pirult zöldségeket.
Ez a cukkinisaláta rendhagyó módon nyersen kerül a tányérodra, így az egyik legjobb fogás a nyári kánikulában. A könnyed saláta tökéletes választás savanyúság helyett, de akár köretként vagy kalóriaszegény vacsoraként is fogyaszthatod.
A cukkini mellett olyan hozzávalók kerülnek az ételbe, mint a bazsalikom vagy a pirított fenyőmag, az i-re pedig a citromos vinaigrette teszi fel a pontot, amelyet a salátához hasonlóan percek alatt elkészíthetsz.
A papírvékony cukkinicsíkok kialakításához érdemes zöldséghámozót vagy zöldségszeletelőt használnod, ha pedig egyik sincs kéznél, akkor egy éles késsel törekedj arra, hogy minél vékonyabb szeleteket vágj, vagy a csíkokat akár cukkinispagettivel is helyettesítheted az itt bemutatott módszer segítségével.
Először készítsük el a citromos vinaigrette-et az ebben a receptben szereplő leírás szerint. Tegyük hűtőbe, hogy az ízek kissé összeérjenek.
A cukkiniket mossuk meg, töröljük szárazra, és zöldséghámozóval vágjuk őket vékony csíkokra.
Adjunk hozzá minden más hozzávalót, tetszés szerint locsoljuk meg a vinaigrette-tel, és azonnal fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu