![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Szaftos, olasz húsgolyó rengeteg zöldfűszerrel: szendvicsbe is pakolhatod
![olaszhúsgolyó2](https://kep.index.hu/1/0/3866/38664/386640/38664025_2949389_d22f8f616385ad1fbc3cb407e825267d_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Ha unod a megszokott fasírtot, készítsd el az olasz húsgolyót, még szaftosabb és ízletesebb lesz a zöldfűszereknek köszönhetően.
A zöldfűszeres olasz húsgolyó nem csak paradicsomszósszal finom, önmagában, akár előételként is megállja a helyét, de szendvicsbe is pakolhatod. Szaftos, ízletes és nagyon puha belülről, a külseje viszont pirult és ropogós.
Ha esetleg nincs otthon panko morzsád, használj nyugodtan friss kenyeret vagy zsemlét, ahogyan a hagyományos fasírtreceptben szokás. Vágd le a kenyér héját, a belét pedig vágd vagy aprítsd össze, majd áztasd tejbe.
Ha még puhább húsgolyót szeretnél készíteni, egész tojás helyett használj 2 sárgáját, ugyanis a fehérje sütés közben keményebbé válik, bár összetartja a masszát, az kevésbé lesz omlós. A húsgolyó sütőben is készülhet, 220 fokon 10-10 percig süsd mindkét oldalát és tökéletes lesz.
Olasz húsgolyó
![olaszhúsgolyó](https://kep.index.hu/1/0/3866/38664/386640/38664035_fef3a5e17e5503772a40a24c5eb74a0f_wm.jpg)
Hozzávalók 20 darabhoz
- 50 gramm panko morzsa
- 60 milliliter tej
- 2 darab tojássárgája
- 50 gramm pecorino romano
- 1 evőkanál só
- 1 teáskanál bors
- 2 gerezd fokhagyma
- 500 gramm darált marhahús
- 500 gramm darált sertéshús
- 15 gramm friss petrezselyem
- 15 gramm friss bazsalikom
- olívaolaj
Elkészítés:
A panko morzsát tegyük egy kis tálba, majd öntsük rá a tejet, hagyjuk picit, hogy megszívja magát. Adjuk hozzá a tojássárgáját, a reszelt sajtot, a sót, borsot és a zúzott fokhagymát. Keverjük alaposan össze.
Adjuk hozzá a húsokat és az összeaprított zöldfűszereket is. Alaposan gyúrjuk össze a masszát, majd formázzunk diónyi golyókat belőle.
Forrósítsunk olajat egy serpenyőben, de éppen csak annyit, amennyi ellepi az alját. Tegyünk a serpenyőbe annyi húsgolyót, amennyi kényelmesen elfér benne. Vegyük magasra a lángot, majd pirítsuk le a húsgolyók minden oldalát. Ha kívülről már barna színt kaptak, vegyük lejjebb a lángot, fedjük le a serpenyőt, majd 10-15 percig hagyjuk így, míg belül is teljesen átsülnek.
Ezt ismételjük meg a maradék húsgolyóval is, majd frissen, melegen, paradicsomszósszal kínáljuk.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!