Ez az olasz kávé olyan kiadós, hogy desszertnek is beillik - Próbáld ki a bicerint

bicerinajánló
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Ezt a receptet a kávé- és a csokirajongók egyaránt imádni fogják, aki pedig mindkettőt szereti, annak maga a valóra vált álom.

Az olasz kávékülönlegesség, vagyis a Bicerin, három rétegből álló kávé, amelyben nem csak az ízkombináció zseniális, de látványnak sem utolsó.

A Bicerin felépítése:

- Forró csokoládé

- Erős espresso

- Tejszínhab vagy tejhab

- Reszelt csokoládé vagy kakaópor

Minden rétegnek tökéletesnek kell lennie

Bár egy nagyon egyszerű receptről van szó, minden rétegnek megvannak a szabályai. A csokoládés alap készüljön étcsokoládéból és  legyen nagyon sűrű. Az espresso legyen erős és fekete, lehetőleg frissen lefőzve. A tejszínhab vagy tejhab jó minőségű, zsíros tejből vagy tejszínből készüljön, frissen felverve.

A Bicerint mindig üvegpohárban kell kínálni - ez lehet talpas, mint egy borospohár, vagy lehet egy egyszerű üvegcsésze, a lényeg, hogy látszódjanak a rétegek. Bár az olasz kávénál különös figyelmet kap a látvány, ha esetleg összefolynak a rétegek, akkor sem történik tragédia, az ízélményen semmit nem fog rontani.

Bicerin

bicerinajánló2

Hozzávalók 2 adaghoz:

Első réteg forró csokoládéhoz

  • 250 milliliter tej
  • 60 gramm étcsokoládé (70%-os)
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 evőkanál kakaópor
  • 1 teáskanál kukoricakeményítő

Második réteghez

  • 120 milliliter erős espresso

Harmadik réteghez

  • 125 milliliter habtejszín vagy tejhab
  • ízlés szerint csokireszelék vagy kakaópor
Recept idők

Elkészítés:

Készítsük el a forró csokoládét: keverjünk ki 2 evőkanál tejet kukoricakeményítővel, tegyük félre. A többi tejet tegyük fel melegíteni egy kis lábasban. Ha már meleg, de még nem forr, adjuk hozzá a csokoládét, alacsony lángon olvasszuk meg benne. Mehet hozzá a cukor és a kakaópor is, keverjük jól el. Folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a keményítős masszát is, addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Tegyük félre.

Főzzünk le 120 ml erős espressót.

Készítsünk zsíros tejből tejhabot egy tejhabosító segítségével, vagy verjünk fel 125 ml habtejszínt lágy habbá.

Kezdődhet az összeállítás: készítsünk elő 2 üvegpoharat. Osszuk el kétfelé a forró csokoládét. Óvatosan öntsük rá az espressót úgy, hogy egyenlő rész jusson belőle mindkét pohárba. Mehet rá a tejszínhab is. A tetejét csokiforgáccsal vagy kakaóporral díszítsük.

Fotók: Getty Images 

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük