Aranybarnára pirult házi gnocchi friss zöldségekkel: a fokhagyma a lelke
Ez a gnocchi kívül aranybarnára pirul, belül pedig álompuha: fokhagymás olajban sül össze a zöldségekkel.
A tésztaételek mindig jól jönnek, ha rohanásban vagyunk, ez a változat azonban még ebben a kategóriában is egyszerűnek számít. A krémes alapot ugyanis percek alatt összedobhatod, közben a tészta is megfő, és nem sokkal később már eheted is.
Ezt az ételt különösen fogod értékelni, ha tej- és laktózmentesen étkezel: a szósz semmilyen tejterméket nem tartalmaz, főzőtejszín helyett növényi alapú kókuszkrémet, parmezán helyett pedig vegán alternatívát használ.
A tésztát tegyük enyhén sós, forrásban levő vízbe, és a csomagoláson leírtak szerint főzzük meg.
Az olívaolajat hevítsük fel egy nagyobb edényben, és 2-3 perc alatt pirítsuk benne rózsaszínűre a fokhagymát. Adjuk hozzá a kókuszkrémet, a sörélesztőpelyhet, a vegán parmezánt, a citromhéjat, a sót, borsot és a leszűrt kukoricakonzervet.
Adjuk hozzá az időközben megfőtt és leszűrt tésztát, néhány evőkanállal a tészta főzővizéből is, és alaposan keverjük össze. Ismét forraljuk fel, majd vegyük le a tűzről, és szórjuk bele a bazsalikomot is. Még melegen fogyasszuk.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu