A citromot mossuk meg, zöldséghámozó segítségével vékonyan hámozzuk meg. A vaníliarudat vágjuk félbe, kaparjuk ki a magjait.
A tejet öntsük egy lábasba, adjuk hozzá a citromhéjat, a vaníliarudat, a magokat és a cukrot. Melegítsük össze.
Amikor gyöngyözni kezd, adjuk hozzá a rizst. Addig főzzük, míg a rizs félpuha lesz, kb. 20 percig. Ha elkészült, vegyük ki a vaníliarudat és a citromhéjat.
A rizsbe keverjük bele az őrölt mandulát és a sót. Hagyjuk picit hűlni.
Melegítsük elő a sütőt 170 fokra.
Verjük fel a tojásokat, majd keverjük a rizses masszába. Öntsük az egészet egy kivajazott 23x23 centis tepsibe.
Toljuk a sütőbe, süssük kb. 1 óráig, tűpróbával ellenőrizzük.
Hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni, majd tegyük a hűtőbe legalább 3-4 órára, mielőtt szeletelnénk.