![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Gyors olívás-sajtos kenyér: egy órán belül kész és keleszteni sem kell
![olívás kenyérke](https://kep.index.hu/1/0/2985/29852/298520/29852049_2291797_45d224e246680b63e07902bb664bd82d_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A kenyérről egyértelműen a kovászos, ropogós héjú pékáru ugrik be, amelyre minden földi jót teszünk, vagy csak egyszerűen megkenjük vajjal és megesszük.
Ennek az ételnek igazából csak a formája miatt kenyér a neve, mert se kovászt, se élesztőt nem tartalmaz. A tésztáját nem is kell dagasztani, csak keverni, és már süthetjük is. Tele van sajttal és olívabogyóval, a héja pedig ropog.
Utóbbi két hozzávalóból mindenki annyit tesz bele, amennyit az ízlése megkíván. Én nagyon szeretem, ha rengeteg sajt van benne, úgyhogy nem sajnáltam ebből a kenyérkéből sem. A sok sajttól belül puha marad, még megkenni sem kell semmivel. Baráti borozgatásokhoz, esti olvasgatáshoz, tévénézéshez kiváló, másnap pedig vihetjük az irodába kóstolóba.
Olívás-sajtos kenyér
![olívás kenyérke recept](https://kep.index.hu/1/0/2985/29852/298520/29852061_44805557c956c45c44bccfbd040244dd_wm.jpg)
Hozzávalók 6 adaghoz
- 250 gramm liszt
- 4 darab tojás
- 1.5 deciliter fehérbor
- 140 gramm olívabogyó (zöld)
- 100 gramm olívabogyó (fekete)
- 0.5 csomag sütőpor
- 150 gramm sajt (gouda)
- ízlés szerint bors
- ízlés szerint só
Elkészítés:
A lisztet és a sütőport keverjük össze. Reszeljük le a sajtot, karikázzuk fel az olívát. A tojásokat verjük habosra a borral, majd öntsük a lisztes keverékhez. Keverjük bele az olívákat és a sajtot. Sózzuk, borsozzuk. A masszát keverjük csomómentesre.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
Egy kenyérformát kenjünk ki vajjal, és öntsük bele a tésztát. Süssük meg, majd vegyük ki a sütőből, és hagyjuk kihűlni, mielőtt kivesszük a formából.
Fotó: Szász Eszter / Sóbors
Olvasd el ezt is!