Vajpuha csirkecomb lime-os, chilis pácban: grillen sütve a legfinomabb
Ha szereted a friss, picit fanyar és csípős ízek kombinációját, imádni fogod ezt a sült csirkecombot, amelyet nem lehet elrontani.
Az egyszerű ételt a chilipaprika pikantériája teszi izgalmassá. Frissen aprítva, szárított fűszer formájában és szószként is belekerül, ezek csomagolásán mindig fel van tüntetve a paprika erőssége. Így ha szereted a tüzes ízeket, akkor bátran adagold, ha pedig nem, csak óvatosan! Ne feledd, a receptben a fokhagyma és a gyömbér is elég karakteres. Készítés közben érdemes kóstolni, saját szájíz szerint adagolni a fűszereket!
Az omlós, chilis csirke kevés olajon pirul, úgyhogy nem egy kalóriabomba: kínálj mellé rizst vagy salátát, de ha szeretnéd, sült krumplival is tálalhatod. A fogás másnap is finom, a pikáns csirke remek választás, ha munkahelyre vinnéd.
A húst vágjuk közepes méretű kockákra vagy csíkokra.
Ezután egy magas falú serpenyőben az olajat hevítsük fel, majd dobjuk rá a húst és pirítsuk le alaposan, közben adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, reszelt gyömbért, finomra aprított chilipaprikát, sót, borsot, chiliport és chiliszószt.
A kész ételt rizzsel vagy krumplival kínáljuk.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu