Ízletes, töltött marharolád: gazdag mártással készül
Aki szereti a marhahúst, az ezért a szegyből készült, töltött roládért is biztosan bolondulni fog, amit fenséges zöldséges szósz kísér.
A marhaszegy nemessége kétségbevonhatatlan tény, miként az is, hogy megfelelő fűszerekkel, zöldségekkel készítve egy igazán különleges, akár ünnepi fogást eredményez. A szegy a marha szaftos és legízletesebb része, a színhús megtestesítője.
Ezúttal slow cookerben, sárgarépával, krumplival és hagymával együtt főzzük, és sörrel is megkoronázzuk. A tálaláshoz pedig frissen sült házi zsemlét vagy cipót ajánlunk.
A zöldségeket tisztítsuk, illetve hámozzuk meg. A sárgarépát vágjuk fel 5 cm-es darabokra. A krumplikat vágjuk félbe. A vöröshagymát karikázzuk fel.
Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben, közepes lángon.
A marhaszegyet egyben tegyük bele a serpenyőbe, és minden oldalát pirítsuk le 2-4 perc alatt. A szegyet ezután vegyük ki egy tányérra.
A slow cookerbe tegyük bele a sárgarépát, a hagymát és a krumplit, szórjuk rá a keményítőt, majd adjuk hozzá a lepirított szegyet.
Egy kisebb tálban keverjük össze a sört a mustárral, a kakukkfűvel, a rozmaringgal, a sóval, a babérral és a vízzel, illetve préseljük rá a fokhagymagerezdeket is.
A keveréket öntsük rá a marhaszegyre.
Forgassuk össze, fedjük le a slow cookert, és lassú tűzön főzzük kb. 6-7 órán át.
Tálaljuk friss kenyérrel vagy egy egyszerűbb körettel.
Fotó forrása: Getty Images
@sobors.hu