Lassú tűzön főtt, omlós marhaszegy: a sörtől lesz különleges az íze

3
Nyomtatás
marhaszegy
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A lassú tűzön főtt húsok elkészítése ugyan időigényes, a végeredmény azonban minden percet megér. Ezúttal marhaszegyet készítünk, különböző zöldségekkel együtt főzve és egy kis sörrel megbolondítva.

A marhaszegy nemessége kétségbevonhatatlan tény, miként az is, hogy megfelelő fűszerekkel, zöldségekkel készítve egy igazán különleges, akár ünnepi fogást eredményez. A szegy a marha szaftos és legízletesebb része, a színhús megtestesítője.

Ezúttal slow cookerben, sárgarépával, krumplival és hagymával együtt főzzük, és sörrel is megkoronázzuk. A tálaláshoz pedig frissen sült házi zsemlét vagy cipót ajánlunk.

Omlós marhaszegy lassú tűzön

marhaszegy

Hozzávalók 4 személyre

  • 1.5 kg marhaszegy
  • 1 ek. olaj
  • 3 db sárgarépa
  • 5 db krumpli
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 ek. keményítő
  • 180 ml sör
  • 1 ek. dijoni mustár
  • 0.5 tk. kakukkfű
  • 0.25 tk. rozmaring
  • 0.5 tk.
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 db babérlevél
  • 60 ml víz
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket tisztítsuk, illetve hámozzuk meg. A sárgarépát vágjuk fel 5 cm-es darabokra. A krumplikat vágjuk félbe. A vöröshagymát karikázzuk fel.

Melegítsük fel az olajat egy nagy serpenyőben, közepes lángon.

A marhaszegyet egyben tegyük bele a serpenyőbe, és minden oldalát pirítsuk le 2-4 perc alatt. A szegyet ezután vegyük ki egy tányérra.

A slow cookerbe tegyük bele a sárgarépát, a hagymát és a krumplit, szórjuk rá a keményítőt, majd adjuk hozzá a lepirított szegyet.

Egy kisebb tálban keverjük össze a sört a mustárral, a kakukkfűvel, a rozmaringgal, a sóval, a babérral és a vízzel, illetve préseljük rá a fokhagymagerezdeket is.

A keveréket öntsük rá a marhaszegyre.

Forgassuk össze, fedjük le a slow cookert, és lassú tűzön főzzük kb. 6-7 órán át.

Tálaljuk friss kenyérrel vagy egy egyszerűbb körettel.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon