![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Egyszerre ropogós és zsenge: próbáld ki a pak choit, a Távol-Kelet salátáját
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A pak-choi olyan a Távol-Keletnek, mint nekünk a fejes saláta vagy a spenót, ez a mindennapi zöldjük, az állandó kiegészítő, ami szinte mindenhez jól megy. Most a kőbányai piacon találtam egy nagy csomaggal, de egyre többfelé lehet kapni.
Igazából semmi különleges nincs benne, de éppen ettől szerettem meg annyira. Nagyon zsenge állaga, mindenhez jól passzoló, enyhe íze, se nem káposzta, se nem saláta jellege miatt érdemes igazán kipróbálni. Különösen súlyos, zsíros-fűszeres ételek, húsok, sűrű levű levesek fontos ellenpontozó, egyensúlyt teremtő kiegészítője.
Legtöbbször levesekbe kerül az utolsó pillanatokban, hogy ne veszítse el tartását - de azért kissé mégis megpuhuljon -, de gyakran készül párolva, valamilyen fűszeresebb közegben, szezámolajjal, szójaszósszal gyömbérrel, ahogyan lejjebb is szerepel a receptben.
Sokan úgy készítik, hogy szétválasztják a ropogós, belső és a zsenge külső részt, hogy a belső hosszabb, a külső rövidebb hőkezelést kapjon. Szerintem pont attól érdekes ez a zöldség, hogy egyszerre különböző állagokat képes produkálni, így én nem szedtem szét, de még csak félbe sem vágtam, ahogyan azt szintén sokan teszik.
Szezámos-szójás párolt pak choi
![pak choi](https://kep.index.hu/1/0/2910/29101/291015/29101545_5cbab6e40da465d080273fa7f6e25960_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 darab kisebb pak choi
- 2 evőkanál olaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál szójaszósz
- 1 marék szezámmag
- 1 evőkanál szezámolaj
- 1 kávéskanál gyömbér, frissen reszelt
Elkészítés:
Fotók: Ács Bori/ Só&Bors
Olvasd el ezt is!