Ropogós pankomorzsában sült rákfalatok: pillanatok alatt kész

2
Nyomtatás
pnkomorzsaban-sult-rakfalatok
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ezek a ropogós, kókuszreszelékkel bevont, pankomorzsában sült rákfalatok tökéletes előételként szolgálnak majd, ha váratlanul vendégek toppannak be.

Noha a rákot nem mindenki szereti, az érte rajongók biztosan imádni fogják ezt a receptet. Kívül ropogós pankomorzsa borítja a belül édes és puha rákhúst, a pikáns ízéért pedig a Cayenne-bors felel.

Amellett, hogy csupán néhány hozzávalót igényel, még egészséges is, és nemcsak magában, de saláta mellé is ideális kísérő.

Pankomorzsában sült rákfalatok

pnkomorzsaban-sult-rakfalatok

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 500 g garnélarák
  • 60 g kukoricakeményítő
  • 0.5 tk.
  • 2 csipet Cayenne-bors
  • 2 db tojás
  • 120 g kókuszreszelék
  • 80 g pankomorzsa
  • 1 ek. olívaolaj
Recept idők

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 220 fokra. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.

A rákokat tisztítsuk meg és tegyük félre.

Egy kis tálban keverjük össze a kukoricakeményítőt, a sót és a Cayenne-borsot.

Egy másik tálban verjük fel a tojásokat.

A kókuszreszeléket keverjük össze a pankomorzsával.

A megtisztított rákokat forgassuk bele a kukoricakeményítőbe, a felesleget pedig rázzuk le róla.

Mártsuk bele a rákokat a felvert tojásba, majd forgassuk meg a kókuszos morzsában. Érdemes picit rányomkodni a rákokra a morzsát, hogy biztosan jól betakarja őket.

A rákokat tegyük a sütőpapírral kibélelt tepsibe, és enyhén locsoljuk meg olívaolajjal.

Süssük oldalanként 8-8 percig, amíg ropogós nem lesz minden oldaluk.

Ha elkészült, szedjük őket tányérra, és még melegen tálaljuk egy finom mártogatós mellé.

Fotó forrása: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon