
Pár perces energiagolyó aszalt gyümölcsökkel: tökéletes tízórai

Cikkek


Könnyű zöldségfasírt tepsiben sütve: joghurtos mártogatóssal kínáld

Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós

Hideg gyümölcsleves újragondolva: sárgadinnyés gazpacho uborkával

Csirkefasírt nyári kiadásban: cukkinitől és sárgarépától szaftos

20 perces, krémes eperfagyi házilag: gép nélkül készül

Házi sajtos-tejfölös lángos: kívül ropogós, belül puha a tészta

Egyszerű, házi rukkolás pesto: gyors szósz tésztára vagy pirítósra
A gyors energiagolyók előnye, hogy egyszerűen elkészítheted őket, és hűtőben tárolva akár egy hétig is instant lendületet biztosítanak. Persze csak ha nem falod fel őket már az első napon!
Az energiagolyók fénykorukat élik: végtelen variációban és ízben elkészíthetők, és a legtöbbhöz még csak extrém hozzávalókra sincs szükség. A házi nemcsak olcsóbban összeállítható, mint a bolti társai, de egészségesebb is, hiszen nincs teletömve cukorral.
Ebben a verzióban datolya a fő édesítő, de akár mazsolát, aszalt szilvát vagy barackot is használhatsz. Csak arra figyelj, hogy a gyümölcs cukormentes legyen.
Az elkészült golyókat pucéran is hagyhatod, de zabpehelybe, kókuszreszelékbe, kakaóporba vagy zúzott magkeverékbe is belehempergetheted. Desszertnek, edzés előtti gyors nassolnivalónak és a gyerekeknek is szuper tízórai.
Pár perces energiagolyó

Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 bögre zabpehely
- 0.5 bögre mandula
- 2 bögre aszalt, magozott datolya
- 1 ek vaníliakivonat
- 1 csipet só
Elkészítés:
Tegyük a zabpelyhet és a mandulát aprítógépbe, és őröljük lisztté.
Adjuk hozzá a datolyát, a vaníliakivonatot és a sót, és együtt is daráljuk őket, amíg egy ragacsos, összeálló masszát kapunk.
Ha nagyon száraz a massza, adjunk hozzá 1-2 evőkanál vizet.
A kezünkkel formázzunk golyókat, és tetszés szerint hempergessük maradék zabpehelybe vagy mandulatörmelékbe, de natúran is nagyon mutatós lesz.
Fotók: Getty Images