Pár perces energiagolyó aszalt gyümölcsökkel: tökéletes tízórai
Cikkek
Birsalmasajt, ahogy a nagyid is csinálta – Kezdőként se fogod elrontani
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Ropogós
5 perces mézes-mustáros öntet: salátákhoz tökéletes
Mézzel és fahéjjal sült birsalma: krémes lesz a sütőben
Készítsd el a britek híres Yorkshire pudingját: alig valamiből készül
Rumos-gesztenyés palacsinta: a selymes krém mindent visz
Héjában sült tepsis krumpli: sajt pirul a tetejére
A gyors energiagolyók előnye, hogy egyszerűen elkészítheted őket, és hűtőben tárolva akár egy hétig is instant lendületet biztosítanak. Persze csak ha nem falod fel őket már az első napon!
Az energiagolyók fénykorukat élik: végtelen variációban és ízben elkészíthetők, és a legtöbbhöz még csak extrém hozzávalókra sincs szükség. A házi nemcsak olcsóbban összeállítható, mint a bolti társai, de egészségesebb is, hiszen nincs teletömve cukorral.
Ebben a verzióban datolya a fő édesítő, de akár mazsolát, aszalt szilvát vagy barackot is használhatsz. Csak arra figyelj, hogy a gyümölcs cukormentes legyen.
Az elkészült golyókat pucéran is hagyhatod, de zabpehelybe, kókuszreszelékbe, kakaóporba vagy zúzott magkeverékbe is belehempergetheted. Desszertnek, edzés előtti gyors nassolnivalónak és a gyerekeknek is szuper tízórai.
Pár perces energiagolyó
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 bögre zabpehely
- 0.5 bögre mandula
- 2 bögre aszalt, magozott datolya
- 1 ek vaníliakivonat
- 1 csipet só
Elkészítés:
Tegyük a zabpelyhet és a mandulát aprítógépbe, és őröljük lisztté.
Adjuk hozzá a datolyát, a vaníliakivonatot és a sót, és együtt is daráljuk őket, amíg egy ragacsos, összeálló masszát kapunk.
Ha nagyon száraz a massza, adjunk hozzá 1-2 evőkanál vizet.
A kezünkkel formázzunk golyókat, és tetszés szerint hempergessük maradék zabpehelybe vagy mandulatörmelékbe, de natúran is nagyon mutatós lesz.
Fotók: Getty Images