![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Paradicsomos, oregánós borsófőzelék - Az erdélyi-olasz fúzió
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A klasszikus borsófőzelék nagy kedvenc. A zöldborsó ráadásul remekül fagyasztható, úgyhogy szezonon kívül is gond nélkül készülhet belőle főzelék vagy ami szem-szájnak ingere.
Bár sokan szeretik a hagyományos borsófőzeléket, törvényszerű, hogy akad azért olyan is, aki nem kedveli. Az én anyukám például ki nem állhatja a klasszikus verziót, úgyhogy ő másképpen készíti el. Az ő borsófőzelékébe paradicsom és oregánó kerül.
Anyukámnak van egy barátnője, Rosa, ő erdélyi lány, akinek olasz a férje. Rosa Firenzében él és erdélyi-olasz fúziós konyhát visz. Ennek egyik remek példája az olaszos fűszerezésű, erdélyi paradicsomos borsófőzelék.
Nálunk nagyon nagy kedvenc, a gyerekeim is imádják. Érdemes kipróbálni, ha nem rajongunk a tejes, habart változatért, vagy ha egyszerűen csak már unjuk azt.
Én általában egy tükörtojást ütök mellé, de készíthetünk hozzá például olaszos répás-hagymás húsgolyót is.
Fűszeres, paradicsomos borsófőzelék
![paradicsomosborso2](https://kep.index.hu/1/0/2910/29101/291016/29101629_ade1ab1c6f2fd5f40926a7240badb721_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 darab vöröshagyma
- 2 evőkanál olívaolaj (főzéshez való)
- 750 gramm zöldborsó
- 2 evőkanál liszt
- 140 gramm paradicsompüré (konzerv)
- ízlés szerint só és bors
- 1 csipet cukor
- 1 teáskanál oregánó
- ízlés szerint balzsamecet
Elkészítés:
Fotó: Pataki-SzabóFruzsi/Sóbors
Olvasd el ezt is!