
Szaftos paradicsomos tészta húsgolyóval: egyszerűen készül a laktató fogás

Paradicsomos tészta még sosem volt ilyen finom! A fenséges szószba húsgombóc is kerül, így még laktatóbb a fogás.
A gyerekek nagy kedvence a húsgolyó. A finomság több változatban is kipróbálható, népszerű a svéd verzió, de a paradicsomos is nagy favorit.
A paradicsomszósz különleges ízvilágáért a fokhagyma és a bazsalikom felel. Egyszerű recept, ami nagyszerűvé varázsolja, az a húsgombóc. A darált húsba a fűszerek mellett parmezán is kerül, az adja meg a karakterét. A kész ételt tészta helyett rizzsel is kipróbálhatod.
Paradicsomos tészta húsgolyóval

Hozzávalók 4 személyre
- 400 g spagetti
- 60 dkg darált hús (sertés, pulyka vagy csirke)
- 6 evőkanál zsemlemorzsa
- 1 teáskanál szárított petrezselyem
- 2 teáskanál reszelt parmezán
- só és bors ízlés szerint
- 1 teáskanál fokhagyma-granulátum
- 1 darab tojás
- 2 fej vöröshagyma
- kevés olaj
- 2 konzerv hámozott paradicsom
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 darab babérlevél
- 2 evőkanál sűrített paradicsom
- 1 teáskanál szárított bazsalikom
- reszelt sajt ízlés szerint
Elkészítés:
A tésztát főzzük ki a csomagoláson írtak szerint.
A darált húst tegyük keverőtálba, adjuk hozzá a zsemlemorzsát, szárított petrezselymet, reszelt parmezánt, sót, borsot, fokhagyma-granulátumot és a tojást. A masszát keverjük össze, majd formázzunk belőle tetszés szerint gombócokat. A gombócokat tegyük sütőpapírral bélelt tálcára, fedjük le fóliával és tegyük hűtőbe.
A finomra vágott hagymát kevés olajon dinszteljük üvegesre, utána adjuk hozzá a hámozott paradicsomot, zúzott fokhagymát, babérlevelet, sót, borsot, és közepes lángon főzzük 5 percig. Ezután keverjük a szószhoz a sűrített paradicsomot és a szárított bazsalikomot. A szószba helyezzük bele a gombócokat, és lefedve, alacsony láng felett főzzük 25-30 percig. (A főzési idő alatt nézzünk a szószra, ha szükséges, egy kevés vizet öntsünk alá.)
A paradicsomos húsgombócot tésztával kínáljuk, ha szeretnénk, reszelt sajtot is szórjunk rá.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!