![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Ki mondta, hogy a párolt brokkoli unalmas? Ropogós és szép zöld is lehet
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Nagyon sokáig a párolt zöldséget gondoltam a világ legunalmasabb ételének. Íztelen, állagtalan és színtelen köretek formájában találkoztam csak vele, pedig lehet ezt a műfajt jól is művelni.
Csak két alapvető körülményt kell figyelembe venni. Az egyik, hogy a zöldségek karakterüket, színüket és lelküket veszítik el, ha túlkészülnek. Muszáj rájuk odafigyelni és nem túlfőzni, sőt.
Egyes zöldségeknek, mint például az itt szereplő brokkolinak, kifejezetten jót tesz, ha enyhén ressre főzzük. Ez nyilván példánytól függően 6-7 perc. Ennyi idő alatt a színét sem veszíti el, és ez a harsány zöld szereplő a tányéron minden étkezést felvidít.
A másik, hogy ízt kell neki adni, izgalmas kiegészítőket kell mellé tenni. Ilyen ebben az esetben a földimogyoró, ami nagyon illik a brokkoli ízéhez, és a zöld citromos-csípős öntet, ami annyira érdekessé teszi ezt a zöldséget, hogy vigyázni kell, mert még elvonja a figyelmet mellette lévőkről.
Párolt brokkoli földimogyoróval és csípős-savanyú öntettel
![DSC 3158](https://kep.index.hu/1/0/2909/29099/290992/29099237_f7e93b4d315fb048af01c36c3922e741_wm.jpg)
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 fej brokkoli
- 2 marék földimogyoró
- 1 darab zöld citrom leve
- 1 kávéskanál csili szósz
- 1 evőkanál szójaszósz
Elkészítés:
Fotók: Ács Bori/Só&Bors
Olvasd el ezt is!