Ki mondta, hogy a párolt brokkoli unalmas? Ropogós és szép zöld is lehet
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Krémes, fahéjas sütőtöklekvár: szinte semmi munkával készül
Ropogós
Hamis túrókrém kölesből: citromhéjtól lesz aromás
Pofonegyszerű forró fehér csoki: 3 hozzávalós recept
Mogyorós-csokis keksz a sütisdobozba: dupla adaggal indíts
Így készül a legkrémesebb gombás rizottó: kiadós és ízletes
Készíts kimchit pár egyszerű lépésben: ízbomba kísérő
Nagyon sokáig a párolt zöldséget gondoltam a világ legunalmasabb ételének. Íztelen, állagtalan és színtelen köretek formájában találkoztam csak vele, pedig lehet ezt a műfajt jól is művelni.
Csak két alapvető körülményt kell figyelembe venni. Az egyik, hogy a zöldségek karakterüket, színüket és lelküket veszítik el, ha túlkészülnek. Muszáj rájuk odafigyelni és nem túlfőzni, sőt.
Egyes zöldségeknek, mint például az itt szereplő brokkolinak, kifejezetten jót tesz, ha enyhén ressre főzzük. Ez nyilván példánytól függően 6-7 perc. Ennyi idő alatt a színét sem veszíti el, és ez a harsány zöld szereplő a tányéron minden étkezést felvidít.
A másik, hogy ízt kell neki adni, izgalmas kiegészítőket kell mellé tenni. Ilyen ebben az esetben a földimogyoró, ami nagyon illik a brokkoli ízéhez, és a zöld citromos-csípős öntet, ami annyira érdekessé teszi ezt a zöldséget, hogy vigyázni kell, mert még elvonja a figyelmet mellette lévőkről.
Párolt brokkoli földimogyoróval és csípős-savanyú öntettel
Hozzávalók 4 adaghoz
- 1 fej brokkoli
- 2 marék földimogyoró
- 1 darab zöld citrom leve
- 1 kávéskanál csili szósz
- 1 evőkanál szójaszósz
Elkészítés:
Fotók: Ács Bori/Só&Bors