Krémes pesto fodros kelből: vitamindús tésztaszósz pillanatok alatt

3
Nyomtatás
Peszto-fodros-kelbol-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Semmi sincs veszve, ha télen nem jutsz hozzá friss, aromás bazsalikomhoz, mert a pestót fodros kelből is elkészítheted!

A pesto az egyik legnépszerűbb olasz szósz, amelyet sokféle módon felhasználhatsz. Lehet belőle krémes tésztaszósz vagy pizzafeltét, kenheted pirítósra, teheted salátába, de akár pácként is használhatod.

Hagyományosan bazsalikomból, fokhagymából, pirított fenyőmagból, parmezánból és olívaolajból áll, ehhez jön ízesítőként a só és a bors. Télen azonban, ha nem jutsz hozzá friss bazsalikomhoz, akkor a zöldfűszert fodros kellel is helyettesítheted. Az így készült változat élénkzöld színű és vitaminokban gazdag lesz.

Pesto fodros kelből

Peszto-fodros-kelbol

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 150 g fodros kel
  • 50 g pirított fenyőmag
  • 50 g parmezán lereszelve
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 0.25 tk.
  • 0.25 tk. bors
  • 100 ml olívaolaj
  • kevés víz szükség szerint
Recept idők

Elkészítés:

A fodros kelt mossuk meg, vágjuk le róla a vastagabb szárakat, majd tegyük enyhén sós, forrásban lévő vízbe, és főzzük 1 percig. Szűrjük le, tegyük jéghideg vízbe 5 percre, majd szedjük ki, és itassuk fel róla a vizet.

Daraboljuk fel, majd minden más hozzávalóval együtt tegyük aprítógépbe, és dolgozzuk krémesre. Ha túl sűrűnek érezzük, akkor 1-2 evőkanál vízzel hígíthatunk rajta.

Használjuk tetszés szerint.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon