10 perces tészta diós petrezselyempestóval és zsenge zöldborsóval
6
Nyomtatás
Legolvasottabb
Cikkek
Cikkek
Habkönnyű túrógombóc, ahogy a nagyi készítette: így nem fog szétesni főzés közben
Ropogós bőrű sült libacomb Márton-napra: így készítve lesz tökéletes
Gyere Te is
Friss és
Ropogós
Ropogós
Laktató, serpenyős melegszendvics: sonka és sajt kerül a rétegek közé
Tartalmas lencseleves sok zöldséggel: pikáns és laktató
Így készül az ikonikus baszk sajttorta: szuper remegős és krémes
Kiadós, szaftos krumplipörkölt: ropogós kenyérrel és savanyúsággal kínáld
Ezért fontos a D-vitamin: hiánya fáradtságot és hangulatingadozást is okozhat
Ez a villámgyors és egyszerű spagetti gyönyörű zöld színben pompázik és elképesztően finom. A petrezselyem friss íze és a zsenge zöldborsó édessége tökéletesen működik együtt.
Az egyik kedvenc zöldfűszerem a petrezselyem, amibe lehet - ha azért illik is hozzá valamennyire -, abba beleteszem. Nagyon szeretem krémekbe, salátákba, tésztaszószokba, feltétekbe keverni, mindennek egy friss, üde ízt ad.
A másik nagy szerelem a zsenge zöldborsó, az ebből készült levesnek nincsen párja, de tésztaszószokban is előszeretettel használom, például ebben a sajtkrémes-borsós pennében. Ezen az elven továbbhaladva született meg a petrezselyempestós, zöldborsós spagetti is, ami szerelem volt első kóstolásra.
Amíg fő a tészta, elkészül a szósz
Túlzás nélkül állíthatom, hogy 10 perc alatt elkészül, hiszen amíg kifő a tészta és megfő a borsó, annyi idő alatt éppen összeállítjuk a pestót, utána pedig már csak össze kell keverni a kész elemeket.
Petrezselyempestós spagetti zöldborsóval
Hozzávalók 4 adaghoz
- 2 bögre friss petrezselyem
- 0.5 bögre dió (50 g)
- 0.67 bögre extra szűz olívaolaj
- 0.5 bögre parmezán
- 2 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint só
- 1 bögre zöldborsó (friss, zsenge vagy fagyasztott)
- 500 gramm tészta
Elkészítés:
Első lépésként főzzük ki a tésztát, az utolsó pár percben dobjuk a vízbe a zöldborsót is. Amíg készül, addig állítsuk össze a pestót.
A petrezselymet alaposan mossuk meg, távolítsuk el a vastag szárrészeit. Vágjuk durvára a leveleket, majd dobjuk őket egy aprítógépbe a dióval, olajjal, parmezánnal és fokhagymával együtt. Alaposan dolgozzuk össze a hozzávalókat, ízlés szerint sózzuk.
Szűrjük le a tésztát és a borsót, és még melegen forgassuk össze a krémes pestóval. Parmezánnal megszórva tálaljuk.
A petrezselymet alaposan mossuk meg, távolítsuk el a vastag szárrészeit. Vágjuk durvára a leveleket, majd dobjuk őket egy aprítógépbe a dióval, olajjal, parmezánnal és fokhagymával együtt. Alaposan dolgozzuk össze a hozzávalókat, ízlés szerint sózzuk.
Szűrjük le a tésztát és a borsót, és még melegen forgassuk össze a krémes pestóval. Parmezánnal megszórva tálaljuk.
Fotó: Getty Images
Címkék: