![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Isteni, petrezselymes tojásfasírt: főzelék mellé, de szendvicsbe is kerülhet
![ptfcover](https://kep.index.hu/1/0/4017/40171/401710/40171027_3065505_3190447e3b67d43b8c1c3a21a9043be4_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A tojásfasírthoz alig kell valami, de az egyszerű masszát rengetegféle módon izgalmasabbá teheted.
A fasírt masszájában zsemle, petrezselyem és fűszerek is helyet kapnak, de ha szeretnéd, bátran cifrázd, adj hozzá reszelt sajtot, csemegekukoricát, borsot vagy néhány kalap gombát. Csak rajtad múlik, mivel teszed gazdagabbá a tojásfasírtot, ez érvényes a fűszerekre is, a fokhagymát és a fűszerpaprikát is elviseli.
A massza összeállításánál arra figyelj, hogy lágy legyen, de jól formázható, ezért a zsemlemorzsát óvatosan adagold! Akár lepény formájában is megsütheted, úgy szendvicsbe is tökéletes, próbáld ki sonkás vagy rántott húsos zsemlébe pakolva, de főzelékfeltétnek is szuper lesz, szinte mindenhez illik.
A tojásból nemcsak fasírt készülhet, hanem isteni tojáskrokett is.
Petrezselymes tojásfasírt
![ptfct](https://kep.index.hu/1/0/4017/40171/401710/40171045_c8be1e1a7392ce858891d4c68b0e60ef_wm.jpg)
Hozzávalók 25 darabhoz
- 2 fej vöröshagyma (közepes méretű)
- olaj szükség szerint
- 6 darab tojás
- 2 darab zsemle
- tej vagy víz szükség szerint
- zsemlemorzsa szükség szerint
- só és bors ízlés szerint
- 1 késhegynyi szerecsendió
Elkészítés:
Üssünk fel 5 darab tojást, verjük fel és tegyük félre.
A hagymát vágjuk finomra, kevés olajon dinszteljük meg (3-4 perc, közben kevergessük), majd csorgassuk rá a tojást, sózzuk, süssünk belőle kemény rántottát, tegyük félre, várjuk meg, míg kihűl.
Míg a tojás hűl, a zsemléket tegyük tálba és öntsünk rájuk annyi folyadékot, amennyi ellepi őket. Alaposan nyomkodjuk bele a zsemlét, hogy meg tudja magát szívni a tejjel vagy vízzel.
A zsemlékből a folyadékot nyomkodjuk ki, tegyük egy másik tálba, adjuk hozzá a hagymás tojást, alaposan dolgozzuk egybe. Utána üssük rá a maradék tojást, a petrezselymet finomra vágva és a fűszereket is keverjük a masszához annyi zsemlemorzsával, amennyit felvesz. Lágy, de jól formázható legyen a massza.
A bekevert masszából formázzunk tetszőleges gombócokat, forgassuk őket zsemlemorzsába, forró olajban süssük őket aranybarnára mindkét oldalán.
Fotó: Botos Claudia/Sóbors
Olvasd el ezt is!