Isteni petrezselymes újkrumpli – Mutatjuk, hogy készítsd, hogy igazán finom legyen

Nyomtatás
púbcover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A világ legfinomabb körete jó sok petrezselyemmel, frissen őrölt fűszerekkel készítve az igazi. Az újburgonyát mindenki szereti, mutatjuk, hogy lesz a legjobb.

A zöldséges standok kínálatában végre ott sorakozik az újburgonya csak arra várva, hogy a tányérunkon landolva vígan elfalatozzuk. Az újkrumpliból készített ételek új értelmet nyernek, minden finomabb vele, szezonjában a petrezselymes változatot bűn lenne kihagyni.

Újkrumplinál a héját nem szokás megpucolni, csak lekaparjuk vagy ledörzsöljük az oda nem illő részeket. A tisztítás során én mindig kesztyűt húzok, mert így nem lesz koszos a kezem, az újburgonya tisztítása során a héj befogja az ember kezét, ami nem túl szép látvány.

Az újburgonya hamar elkészül, sok mindennel felturbózhatjuk, keverhetünk hozzá újhagymát, retket, bármilyen zöldfűszert, minden jól fog neki állni, én azonban maradok a mamám petrezselymes változatánál.  

Petrezselymes újkrumpli

púbct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 kilogramm újburgonya
  • 2 csokor petrezselyem
  • frissen őrölt só és bors ízlés szerint
  • kevés olaj
Recept idők

Elkészítés:

A megtisztított újburgonyát tetszőleges méretűre felvágjuk, forró olajba dobjuk, sózzuk, borsozzuk (vizet nem szükséges rá önteni, de aki szeretne, egy kis pohárral önthet hozzá), gyakran kevergetjük, majd, amikor megpuhult, finomra vágott petrezselyemmel egybeforgatjuk.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon