Krémes, könnyed currys csirkesaláta – Gyorsan elkészül az izgalmas ebéd
Cikkek
Így lesz igazán szép a mézeskalács díszítése: ez a fényes cukormáz titka
A chilis bab titka a fűszerezésben és a főzési időben rejlik
Ropogós
Almás-fahéjas zabkása sütőben sütve: tápláló és isteni reggeli
Ragacsos, ír krémlikőrös fudge: tökéletes gasztroajándék
10 ünnepi sült a karácsonyi asztalra: hagyományos és új kedvencek egy helyen
Karácsonyi narancsos, gesztenyés kuglóf: csak keverj össze mindent
Ehető karácsonyi dekorációk: 7 kreatív ötlet, hogy lenyűgözd a vendégeket
Ha szereted a curry ízét, ebben a salátában sem fogsz csalódni, a fűszer dominál benne, isteni lesz.
Ha van otthon maradék sült vagy főtt csirkemell, akkor igazán könnyű dolgod lesz, de ha nincs, akkor sem tart sokkal tovább a saláta elkészítése. A curry megosztó fűszer, aki nem szereti, sajnos nem tudom rábeszélni, de aki kedveli, annak ez a saláta lesz a tökéletes választás, mind a színét, mind az ízét tekintve.
Ha a hagyományosabb, majonézes ízvilágot kedveled, akkor ezt a csirkesalátát készítsd el, a krémes állag mellé nagyon jól illik a roppanós uborka. Ha kínosabban ügyelsz az alakodra, akkor csak pestóval ízesítsd a húst és persze zöldségekkel, úgy laktató és alakbarát fogást kapsz.
A currys csirkesalátában is van majonéz, de itt nem annak az íze fog dominálni, csak a krémességért felel. Mindenképpen készítsd el előre, hogy legyen ideje az ízeknek összeérniük. Szendvicsbe is tökéletes, de magában is eheted.
Currys csirkesaláta
Hozzávalók 4 adaghoz
- 500 gramm csirkemell
- ízlés szerint só
- ízlés szerint bors
- 50 gramm majonéz
- 2 evőkanál méz
- opcionális kesudió (apróra vágott)
- 40 gramm aranymazsola
- 1.5 teáskanál currypor
- 1 teáskanál kurkuma (őrölt)
- 1 csipet cayenne-bors
- 4 szál újhagyma
- 1 marék koriander
Elkészítés:
Ha van kész sült vagy főtt csirke otthon, akkor csak tépkedjük össze villával.
Ha nyers hússal kezdünk, akkor sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőt melegítsünk fel, és öntsünk bele egy evőkanál olívaolajat, és pirítsuk meg a csirkemellek mindkét oldalát néhány perc alatt. Vegyük ki a serpenyőből, és hagyjuk kihűlni, majd villával tépkedjük szét vagy kockázzuk fel.
A felaprított csirkemellet tegyük egy nagyobb tálba. Egy kisebb tálban keverjük össze a majonézt, a mézet, a mazsolát, a kesudiót, a karikára vágott hagymát, az összeaprított koriandert és a fűszereket, majd forgassuk a csirkéhez. Sózzuk, borsozzuk, ha szükséges. Tálalásig tegyük hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek.
Fotó: Getty Images