Nem mindennapi majonézes kukoricasaláta: lime, chili és feta sajt ízesíti

Legolvasottabb cikkek
Ez is érdekelhet
Friss és ropogós

Saláta saláta hátán, erről szól a nyár és a meleg idő. Csak hideg, lehűtött ételeket eszünk szívesen, legyen az egy jó krémleves, saláta, gyümölcs vagy desszert.

Egy sima majonézes kukoricasalátát mindenki el tud készíteni, úgyhogy annak a receptjéről kár is volna beszélni. Ez viszont egy ugyanolyan egyszerűen összeállítható, de sokkal izgalmasabb változat, amiben igazán meglepő ízkombinációk vannak.

A pirított kukorica elképesztő alapanyag

Az alapja a pirított vagy grillezett kukorica - ez is egy pluszt ad már hozzá. Érdemes kísérletezni a grillezett kukoricával, mint alapanyaggal, például készítsetek belőle tócsnit, mert egy enyhén füstös és intenzíven édes ízt ad a végeredménynek.

A szokásos tejföl és majonéz mellett lime, chili, kömény, koriander és feta sajt ízesíti a szószt, ettől lesz enyhén pikáns, kicsit egzotikus és egyáltalán nem mindennapi. A lime és a tejföl/joghurt páros amúgy is nagy kedvencem, és ebben a salátában sem okozott csalódást. 

Pikáns kukoricasaláta

kukosali2

Hozzávalók 6 adaghoz:

  • 1 evőkanál vaj
  • 4 bögre kukorica
  • ízlés szerint só, bors
  • 1 darab jalapeno (opcionális)
  • 1 marék koriander vagy petrezselyem
  • 3 evőkanál limelé
  • 0.25 bögre tejföl
  • 2 evőkanál majonéz
  • 0.5 teáskanál kömény
  • 0.25 teáskanál füstölt paprika
  • 0.5 teáskanál chiliőrlemény/chilipehely
  • 0.33 bögre feta sajt
Recept idők

Elkészítés:

Olvasszuk meg a vajat egy serpenyőben. Adjuk hozzá a kukoricát, pirítsuk pár percig, míg picit barnák nem lesznek a szemek. Sózzuk, borsozzuk. (Meg is lehet grillezni.)

Tegyük át egy tálba hűlni, majd adjuk hozzá az apróra vágott jalapenót (a magot és az erezetet távolítsuk el) és az összeaprított koriandert vagy petrezselymet.

Egy kisebb tálban keverjük össze a lime-ot, a tejfölt, a majonézt és a fűszereket. Öntsük a szószt a kukoricára, alaposan keverjük össze.

Szórjunk a tetejére feta sajtot, ha szeretnénk, ezzel is keverjük össze, hogy mindenhova jusson. Tegyük a hűtőbe pár órára, hogy összeérjenek az ízek.

Fotó: Getty Images

Szólj hozzá! ( komment)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a szerkesztőséghez. Részletek az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ezt is szeretjük