Fokhagymás vajjal lekent kukorica grillen sütve: remek kísérő sültek mellé
A kukoricának remekül áll a fokhagyma pikáns zamata, egyszerű, mégis igazán különleges így készítve a tengeri.
Ezzel a mexikói kukoricasalátával nem foghatsz mellé: frissítő, pikáns, tartalmas, és tökéletes választás előételnek, köretnek, salátának vagy könnyed harapnivalónak tortillachips mellé.
A recept konzerves kukoricát használ, de nyáron bátran cseréld frissre. Sőt, ha van rá lehetőséged, akkor a csöveket felhasználás előtt grillen meg is sütheted, mert akkor extra füstös aromával is kiegészül az amúgy is gazdag ízvilág.
Egy közepes tálban keverjünk össze minden hozzávalót.
Akár azonnal fogyaszthatjuk, de a legjobb, ha legalább 1 órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu