Pikáns tonhalfasírt percek alatt: alig valamiből készül

3
Nyomtatás
tonhalfasirt
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A tonhalfasírt egy végtelenül egyszerű, mégis laktató étel. Ezúttal zöldfűszerekkel, citrommal és egy kis chiliporral dobtuk fel.

A tonhal kifejezetten egészséges, ugyanis magas fehérjetartalma ellenére az energiatartalma alacsony, így a fogyókúrázók és az aktívan sportolók is kedvelik. Húsa ráadásul gazdag B-vitaminokban, omega-3 zsírsavban és magnéziumban is.

Sütve, főzve vagy akár egy finom fasírtban is tökéletes választás: alább egy pikáns variációt mutatunk, amelyben egyszerű zöldfűszerek találkoznak a sóval, a borssal és a chilivel.

Pikáns tonhalfasírt

tonhalfasirt

Hozzávalók 5 darabhoz

  • 2 doboz tonhal
  • 2 db tojás
  • 1 kis db gyömbér
  • 8 szál metélőhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 db biocitrom
  • 0.5 tk. chilipor
  • bors
  • 2 ek. olívaolaj (sütéshez)
Recept idők

Elkészítés:

A tonhalkonzervet csepegtessük le, majd nyomkodjuk ki belőle a maradék olajat. Tegyük egy közepes méretű tálba.

A metélőhagymát és a petrezselymet öblítsük, majd csepegtessük le. Vágjuk apró darabokra.

Egy kisebb tálban verjük fel a tojásokat, hogy enyhén habos legyen. Ezután adjuk hozzá a tonhalhoz.

Reszeljünk hozzá egy kis darab gyömbért, majd adjuk hozzá a felaprított zöldfűszereket is.

Reszeljük hozzá egy biocitrom héját, végezetül sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és hintsük meg a chiliporral is.

Ezután alaposan keverjük össze, majd gyúrjunk belőle 5 gombócot, lapítsuk le őket.

Egy nagy serpenyőben melegítsük fel az olajat, majd tegyük bele egymástól kb. 2 cm távolságra a fasírtokat. Oldalanként 2-2 perc alatt süssük aranybarnára.

Ha mind kisült, tegyük őket papírtörlőre, majd szedjük át egy tányérra.

Kísérőként kínáljunk mellé mártogatóst.

Fotó forrása: Horváth Kitti Gabriella/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon