Tonhalsalátával töltött avokádó: könnyed ebéd a forró napokra

tonhallal-toltott-avokado2
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A zöldséges tonhalsaláta önmagában is megállja a helyét, pirítóssal is kínálhatod, de még könnyedebb és frissítőbb lesz, ha avokádóba töltöd.

Könnyed, mégis laktató ez az étel, ráadásul tele van olyan jótékony zsírokkal, mint az omega-3, köszönhetően a tonhalnak és az avokádónak. A vitaminbomba recept tökéletes nyári fogás, és az már csak ráadás, hogy pillanatok alatt készen van. 

Sem a sütőt, sem a gáztűzhelyet nem kell bekapcsolnod hozzá, csak vágd össze a zöldségeket és a zöldfűszert, majd keverj egybe mindent. A fűszerezését nem kell túlgondolni, mivel majonéz és mustár is ízesíti, a petrezselyem bőven elég lesz bele.

Bár fontos, hogy érett avokádóval dolgozz, a nagyon puha most nem lesz jó választás, hiszen stabilan kell állnia, meg kell tartania a tölteléket.

Tonhalsalátával töltött avokádó

tonhallal-toltott-avokado

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 4 db avokádó
  • 280 g tonhal (olajban)
  • 60 g majonéz
  • 0.5 db kaliforniai paprika (piros)
  • 1 szál szárzeller
  • 1 kis fej lila hagyma
  • 2 ek friss petrezselyem
  • 1 tk dijoni mustár
  • ízlés szerint só, bors
Recept idők

Elkészítés:

A paprikát és a szárzellert vágjuk kis kockákra, a megpucolt hagymát és a petrezselymet finomra. 

A tonhalat csöpögtessük le, majd keverjük össze az összes többi hozzávalóval (az avokádón kívül).

Az avokádókat vágjuk hosszában félbe, majd szedjük ki a magot. A mag helyére töltsünk bőven a tonhalsalátából.

Rögtön kínálhatjuk is.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük