
Tonhalsalátával töltött avokádó: könnyed ebéd a forró napokra

A zöldséges tonhalsaláta önmagában is megállja a helyét, pirítóssal is kínálhatod, de még könnyedebb és frissítőbb lesz, ha avokádóba töltöd.
Könnyed, mégis laktató ez az étel, ráadásul tele van olyan jótékony zsírokkal, mint az omega-3, köszönhetően a tonhalnak és az avokádónak. A vitaminbomba recept tökéletes nyári fogás, és az már csak ráadás, hogy pillanatok alatt készen van.
Sem a sütőt, sem a gáztűzhelyet nem kell bekapcsolnod hozzá, csak vágd össze a zöldségeket és a zöldfűszert, majd keverj egybe mindent. A fűszerezését nem kell túlgondolni, mivel majonéz és mustár is ízesíti, a petrezselyem bőven elég lesz bele.
Bár fontos, hogy érett avokádóval dolgozz, a nagyon puha most nem lesz jó választás, hiszen stabilan kell állnia, meg kell tartania a tölteléket.
-
2023-09-14 10:32:02
-
2023-08-11 08:32:01
-
2023-07-09 08:36:01
Tonhalsalátával töltött avokádó

Hozzávalók 4 adaghoz
- 4 db avokádó
- 280 g tonhal (olajban)
- 60 g majonéz
- 0.5 db kaliforniai paprika (piros)
- 1 szál szárzeller
- 1 kis fej lila hagyma
- 2 ek friss petrezselyem
- 1 tk dijoni mustár
- ízlés szerint só, bors
Elkészítés:
A paprikát és a szárzellert vágjuk kis kockákra, a megpucolt hagymát és a petrezselymet finomra.
A tonhalat csöpögtessük le, majd keverjük össze az összes többi hozzávalóval (az avokádón kívül).
Az avokádókat vágjuk hosszában félbe, majd szedjük ki a magot. A mag helyére töltsünk bőven a tonhalsalátából.
Rögtön kínálhatjuk is.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!