Könnyed, mégis laktató saláta pirult édeskrumplival – Nem terheli meg a gyomrod

pirított édeskrumpli saláta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Isteni saláta téli verzióban, egy-egy alapanyag sütve kerül bele, ettől lesz még izgalmasabb.

A salátáról lehet, hogy inkább a nyár ugrik be, amikor semmi mást nem kívánsz, csak valami könnyedet. Persze a fogyókúra is eszedbe juthat, hiszen általában az salátázik, aki szeretne egy kicsit lefaragni a súlyából. Pedig a saláta mindig jó választás, nem csak akkor, ha diétázol. Arra vigyázz, hogy milyen öntettel kínálod, mert sokszor a dresszing miatt nem lesz alakbarát a fogás.

Ez a kelbimbósaláta olyan kompakt, hogy bár köretnek is eheted, magában is megállja a helyét. A saláta nem csak vegetáriánus kivitelben készülhet, nyugodtan tegyél bele húst is, például csirkét, ezután már biztosan nem leszel éhes. 

Az alábbi édeskrumplis saláta is nagyon izgalmas, főleg, hogy a batáta sütve kerül bele. A többi hozzávaló is nagyon könnyed, pont jó lesz a karácsonyi lakoma után. 

Pirított édesburgonya-saláta

pirított édeskrumpli saláta recept

Hozzávalók 4 adaghoz

  • 3 darab édeskrumpli (közepes)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál
  • 200 gramm bébispenót
  • 1 fej lila hagyma (kisebb)
  • 2 evőkanál almaecet
  • 2 evőkanál citromlé
  • ízlés szerint bors
Recept idők

Elkészítés:

Az édeskrumplikat hámozzuk meg és kockázzuk fel. A hagymát is karikázzuk fel. A krumplikockákat tegyük egy nagyobb tálba, öntsünk rájuk olajat, szórjuk meg sóval, majd forgassuk össze. 

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. 

Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, tegyük rá a krumplit, és süssük 30 percig. Vegyük ki, és hagyjuk kihűlni. 

Amíg a krumpli sül, tegyük egy tálba a spenótot és a hagymát. Egy kisebb edényben készítsük el az öntetet az almaecetből és a citromléből. Öntsük a zöldségekre, majd óvatosan forgassuk hozzá a krumplit is. Sózzuk, borsozzuk. 

Azonnal fogyasztva is finom, de be is lehet tenni a hűtőbe, hogy az ízek kicsit összeérjenek.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük