Pirosra sült csülök savanyú káposztával: így lesz ropogós a bőre

cscover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A fenséges csülök savanyúkáposzta-ágyon, sörrel nyakon öntve sül készre, így lesz a bőre szép piros és ropogós.

A sertés egyik legizgalmasabb része a csülök, melyből ínycsiklandó sültet lehet készíteni. Ha csonttal együtt kerül a sütőbe, akkor bő vízben főzd elő a húst. A főzővízbe bátran tegyél hagymát, fokhagymát és fűszereket, így miközben puhul, remek ízeket szív magába.

A gusztusos étel elkészítése nem nehéz. Csupán arra kell felkészülni, hogy időigényes művelet, de megéri a belefektetett munka, mert fejedelmi finomság kerül az asztalra, amely után mind a tíz ujjadat megnyalod!

Pirosra sült csülök savanyú káposztával

csct

Hozzávalók 4 személyre

  • 1.5 kg sertéscsülök
  • 1 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 2 darab babérlevél
  • 1 marék egész bors
  • 1 kg savanyú káposzta
  • kevés olaj vagy zsír
  • só és bors ízlés szerint
  • 200 ml sör
Recept idők

Elkészítés:

A húst mossuk meg, majd tegyük egy nagy lábasba a megtisztított vöröshagymával, fokhagymával, babérlevéllel és az egész borssal együtt. A csülökre öntsünk annyi vizet, amennyi ellepi, majd fedő alatt főzzük 60-80 percig, addig, amíg megpuhul (a sütési idő több is lehet a csülök méretétől függően). Ezután a csülköt szűrjük le, a levét tegyük félre, bableves vagy krumplileves főzésénél jól jöhet.

A savanyú káposztát alaposan mossuk meg és nyomkodjuk ki.

Vegyünk elő egy jénait, magas falú tepsit vagy más hőálló edényt, és kenjük ki kevés zsiradékkal, majd helyezzük rá a savanyú káposztát.

Irdaljuk be a csülök bőrét, ha szeretnénk, majd helyezzük a savanyú káposztára. Ezután fűszerezzük sóval és borssal, öntsük rá a sört, és toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és süssük szép pirosra. A sütési idő változó (40-60 perc), érdemes 10 percenként ránézni, miközben sül, a pecsenyelével locsolgassuk. Amikor szép piros, akkor elkészült.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük