Kakaós piskótatekercs túrókrémmel töltve: fényes csokimáz vonja be
A látszat ne tévesszen meg, a mutatós piskótatekercset gyerekjáték elkészíteni, mutatjuk, hogyan!
A piskótatekercs remek vendégváró, mely számos változatban kipróbálható. A mutatós és finom desszertben az a legjobb, hogy egyszerűen készül, kezdők is összeállíthatják. Hogy szépen egyben maradjon a tekercs, ne törjön, fontos, hogy még melegen tekerd fel, majd hagyd így a töltésig.
Lehet még finomabb? Igen! Érdemes csokimázzal borítva tálalni, vagy a krémből tegyél félre keveset, és vond be vele a roládot. A rumot el is hagyhatod, helyette szezonális gyümölcsdarabokat is adhatsz a krémhez.
Piskóta:
A tojásokat válasszuk szét, majd a sárgáját keverjük fehéredésig a cukorral.
A tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd forgassuk a sárgájához, ezután a lisztet szitáljuk hozzá, és óvatosan keverjük egybe a tojásos keverékkel.
A piskótát simítsuk sütőpapírral bélelt tepsire (24x18 centiméter), majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 10-15 perc alatt süssük készre.
A piskótát még melegen tekerjük fel, és tegyük félre.
Krém:
A habtejszínt öntsük lábasba és melegítsük fel a cukorral együtt, addig, amíg a cukor elolvad. Ezután keverjük hozzá a kakaót is, majd tegyük félre, és hűtsük ki.
A kihűlt főzött krémhez keverjük hozzá a vajat, mascarponét és a rumot.
A piskótát terítsük ki, és kenjük meg a krémmel, majd tekerjük fel. A rolád tetejét szórjuk meg kakaóval, és tálalásig tartsuk hűtőben.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu