Puha piskótatekercs epres krémmel töltve – Így nem törik meg a tészta

0
Nyomtatás
epres mascarponés piskótatekercs cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A piskótatekercs mutatós, egyszerűen elkészíthető, és könnyedén variálható, friss, lédús eperrel is megtölthető.

Az eper és a mascarpone csodálatos összhangban vannak egymással, érdemes őket kipróbálni minél többféle formában, például ebben a tavaszias hangulatú epres tiramisuban. Tavasszal amúgy is mindenbe érdemes epret tenni, mert ha nem fogy el azonnal, isteni süteményeket készíthetsz ebből az egészséges és gyönyörű gyümölcsből.

A piskótatekercs sem csak hagyományosan, baracklekvárral finom, hanem tehetsz bele epres tölteléket az előbb említett mascarponés krémmel keverve. Az elkészítése nagyon egyszerű, az egyetlen buktató, hogy mindenképpen még melegen kell feltekerni a piskótát egy nedves konyharuha segítségével, mert úgy nem törik meg a tészta. 

Epres krémmel töltött piskótatekercs

epres mascarponés piskótatekercs recept ok

Hozzávalók 6 adaghoz

Piskóta:

  • 120 gramm liszt
  • 120 gramm cukor
  • 4 darab tojás (M-es)
  • 2 evőkanál víz (forró)
  • 1 csomag vaníliás cukor

Krém:

  • 250 gramm mascarpone
  • 3 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál tejföl
  • 300 gramm eper
  • 1 csomag vaníliás cukor
Recept idők

Elkészítés:

Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. 

A cukrot és a tojásokat verjük habosra. Adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a forró vizet, keverjük össze, majd forgassuk hozzá a lisztet is. A masszát egyenletesen kenjük el egy sütőpapírral letakart tepsin. 

Süssük a tésztát 15 percig. 

Ha kész, óvatosan borítsuk rá a tésztát egy nedves konyharuhára, és húzzuk le róla a sütőpapírt. Tekerjük fel szorosan, és hagyjuk kihűlni. 

Készítsük el a krémet. A mascarponét keverjük össze a cukorral, a vaníliás cukorral, majd a tejföllel. Az epret jól mossuk meg, szedjük le a csumáját, és vágjuk tetszőleges nagyságú darabokra. A kihűlt piskótát tekerjük ki, kenjük meg a krémmel, tegyük rá az eperdarabokat, és újra tekerjük fel jó szorosan. Tálalás előtt érdemes egy órát a hűtőben pihentetni. 

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon