Mennyei pisztáciás cappuccino: csodás tejhabbal készül

1
Nyomtatás
pisztacias-cappuccino
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Nincs is annál jobb, mint a hideg reggeleken egy finom, forró kávé. Ha pedig még egy kis tört pisztáciával és pisztáciakrémmel is megkínáljuk, amit csodás tejhabbal borítunk be, biztosan senki sem fog tudni ellenállni neki.

Ennek a kávénak az elkészítése pofonegyszerű, és csak néhány hozzávalóra van hozzá szükség. Egy finom cappuccinót a presszókávé, a forró tej és a krémes tejhab teszi azzá, ami, ezúttal azonban egy kicsit továbbgondoltuk ezt a forró italt!

A különlegességét egy kevés aprított pisztácia és pisztáciakrém adja majd, ami a kávét borító, lágy tejhab alatt bújik majd meg.

Pisztáciás cappuccino

pisztacias-cappuccino

Hozzávalók 2 pohárhoz

  • 400 ml tej
  • 200 ml kávé
  • 2 ek. pisztácia
  • 2 ek. pisztáciakrém
Recept idők

Elkészítés:

Készítsünk ki 2 darab 300 ml-es üvegpoharat.

A pisztáciát aprítsuk fel, a pisztáciakrémet hagyjuk, hogy szobahőmérsékletűre melegedjen és kenhető legyen.

Főzzünk le 200 ml kávét, a két pohárba elosztva.

Gőzöljünk fel 200 ml tejet.

A másik 200 ml tejből készítsünk tejhabot.

Egy teáskanál segítségével kenjük ki a poharak belsejét a pisztáciakrémmel.

A felaprított pisztáciával szórjuk be a pohár krémmel kikent belsejét.

Ezután öntsük bele a kávét, majd a felgőzölt tejet, végül a tetejére a tejhabot.

Zárásként hintsük meg a tetejét egy kis aprított pisztáciával, és már ihatjuk is ezt a csodás kávékülönlegességet.

Fotó: Horváth Kitti Gabriella/Sóbors

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon