Ilyen a dalgona, a leghabosabb kávécsoda: 4 hozzávalóból készül
Az egyszerűen készülő kávékülönlegesség nagyon mutatós, ezért akár a vendégeket is leveheted vele a lábukról.
A Dél-Koreából származó kávécsoda egy nem hétköznapi módon készülő különlegesség: egyenlő arányban szükséges hozzá az instant kávé, a cukor és a forró víz. Mindebből pedig hihetetlen módon egy felvert tojásfehérjéhez hasonló levegős és lágy hab keletkezik, ami intenzíven kávés. Önmagában is fogyasztható, mivel azonban abban a formában nagyon tömény, érdemes tej vagy növényi ital tetejére kanalazni, és együtt kortyolgatni.
Bár a szigorú dalgonareceptek csak a felsorolt hozzávalókat tartalmazzák, az extra ízekért néhány csepp vaníliát, karamellszószt vagy kakaóport is keverhetsz hozzá. A habosításhoz a legjobb eszköz a kézi mixer, ennek hiányában viszont habverőt, villát vagy akár evőpálcát is használhatsz.
Dalgona
Hozzávalók 2 adaghoz
- 2 ek instant kávé (por vagy granulátum)
- 2 ek cukor
- 2 ek forrásban levő víz
- 300 ml növényi ital (kókusz, mandula, zab)
Elkészítés:
Egy kis, magas falú edényben keverjük össze az instant kávét, a cukrot és a forró vizet, és kézi mixerrel habosítsuk 3-5 percig, vagy amíg kemény, sűrű habot nem kapunk.
A növényi italt (tetszés szerint hidegen vagy melegen) töltsük két pohárba, és kanalazzuk a tetejükre a kávéhabot. Fogyasztás előtt keverjük össze a két réteget.
-
2024-04-28 07:50:01
-
2024-03-13 07:32:01
-
2024-02-25 10:16:02
Fotók: Getty Images
Olvasd el ezt is!