Ilyen a dalgona, a leghabosabb kávécsoda: 4 hozzávalóból készül

Dalgona-kave-c
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Az egyszerűen készülő kávékülönlegesség nagyon mutatós, ezért akár a vendégeket is leveheted vele a lábukról.

A Dél-Koreából származó kávécsoda egy nem hétköznapi módon készülő különlegesség: egyenlő arányban szükséges hozzá az instant kávé, a cukor és a forró víz. Mindebből pedig hihetetlen módon egy felvert tojásfehérjéhez hasonló levegős és lágy hab keletkezik, ami intenzíven kávés. Önmagában is fogyasztható, mivel azonban abban a formában nagyon tömény, érdemes tej vagy növényi ital tetejére kanalazni, és együtt kortyolgatni.

Bár a szigorú dalgonareceptek csak a felsorolt hozzávalókat tartalmazzák, az extra ízekért néhány csepp vaníliát, karamellszószt vagy kakaóport is keverhetsz hozzá. A habosításhoz a legjobb eszköz a kézi mixer, ennek hiányában viszont habverőt, villát vagy akár evőpálcát is használhatsz.

Dalgona

Dalgona-kave

Hozzávalók 2 adaghoz

  • 2 ek instant kávé (por vagy granulátum)
  • 2 ek cukor
  • 2 ek forrásban levő víz
  • 300 ml növényi ital (kókusz, mandula, zab)
Recept idők

Elkészítés:

Egy kis, magas falú edényben keverjük össze az instant kávét, a cukrot és a forró vizet, és kézi mixerrel habosítsuk 3-5 percig, vagy amíg kemény, sűrű habot nem kapunk.

A növényi italt (tetszés szerint hidegen vagy melegen) töltsük két pohárba, és kanalazzuk a tetejükre a kávéhabot. Fogyasztás előtt keverjük össze a két réteget.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük