Pihe-puha pisztáciás csiga: sok töltelék gazdagítja

4
Nyomtatás
Pisztáciás tekercs cov
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A pisztáciás házi péksütemény szuper napindító, de délutáni édes bűnbeesésnek is tökéletes választás.

Napjainkban a pisztáciás édességek nagy népszerűségnek örvendenek, gondoljunk csak a pisztáciakrémre vagy a dubaji pisztáciás csokira. A másik nagy kedvenc a palettáról a pisztáciás csiga, amit otthon is elkészíthetsz.

Így is lehet

A péksütemény töltelékét még izgalmasabbá teheted, ha csokidarabokat, reszelt citromhéjat, kardamomot vagy fahéjat adsz hozzá. Az elkészült csigák tetejét mascarponés krémmel is feldobhatod, így aztán tényleg nincs párja.

A finomságot gondosan, légmentesen lezárva tárold, így 2-3 napig is friss marad, persze, ha marad belőle.

Pisztáciás csiga

Pisztáciás tekercs ct

Hozzávalók 14 darabhoz

Tészta:

  • 160 ml langyos tej
  • 100 g cukor
  • 1 csomag instant élesztő
  • 500 g liszt
  • 1 csipet
  • 1 darab tojás
  • 100 g vaj
  • 100 ml tejföl

Töltelék:

  • 400 g darált pisztácia
  • 120 g porcukor
  • 180 g puha vaj
Recept idők

Elkészítés:

Tészta:

A langyos tejbe keverjük bele a cukrot és az élesztőt, majd takarjuk le konyharuhával, és tegyük félre 8-12 percre.

A lisztet szitáljuk keverőtálba és forgassuk hozzá a sót, ezután adjuk hozzá a felfutott élesztőt, tojást, a puha vajat és a tejfölt, dagasszunk belőle rugalmas tésztát. A tésztát takarjuk le konyharuhával, és meleg helyen kelesszük a duplájára egy óra alatt.

Töltelék:

A darált pisztáciát keverjük össze a porcukorral és a puha vajjal.

Összerakás:

A megkelt tésztát borítsuk enyhén lisztezett felületre, majd nyújtsuk ujjnyi vastagságúra. Ezután kenjük rá a pisztáciás krémet és tekerjük fel a tésztát, majd vágjuk csigákra.

A csigákat sorakoztassuk sütőpapírral bélelt tepsire, majd toljuk 170 fokosra előmelegített sütőbe 25-30 percre.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon