Matcha latte a tavaszi immunerősítésért: így készítsd a japán csodaitalt
A matcha latte elkészítése közel sem olyan nagy ördöngösség, mint amilyennek a kávézókban tűnik: mindössze néhány egyszerű trükkre van szükséged a tökéletesen selymes italhoz.
Ezzel a pisztáciás desszerttel ötvözheted az energiagolyó és a matcha tea áldásos hatásait. Nemcsak energiát ad, de értékes antioxidánsokkal is feltölti a szervezetedet, így reggelire vagy tízóraira a legjobb harapnivaló.
Ráadásul könnyen és gyorsan készül, hiszen mindössze egy aprítógépre van hozzá szükséged, de akár annak hiányában is összedobhatod. Ebben az esetben a zabpehely helyett használj zabpehelylisztet, a datolyát pedig felhasználás előtt 15 percre áztasd forró vízbe, szűrd le, és villával pürésítsd, majd ezek után dolgozd egybe a hozzávalókat.
A zabpelyhet zúzzuk egészen apróra aprítógépben, majd adjuk hozzá a datolyát, és dolgozzuk össze. (Ha nem találunk nagy szemű puha királydatolyát, akkor felhasználás előtt érdemes lehet a szemeket 15 percre vízbe áztatni.)
A matcha kivételével adjuk hozzá a többi hozzávalót is, és dolgozzuk össze, majd formázzunk belőle golyókat.
Tegyük egy kis tálkába a matcha port, és hempergessük meg benne az energiagolyókat. Hűtőben tároljuk, és 1 héten belül fogyasszuk el.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu