Matcha latte a tavaszi immunerősítésért: így készítsd a japán csodaitalt

Nyomtatás
Matcha-latte
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A matcha latte elkészítése közel sem olyan nagy ördöngösség, mint amilyennek a kávézókban tűnik: mindössze néhány egyszerű trükkre van szükséged a tökéletesen selymes italhoz.

A matcha tea Japán egyik legnagyobb ajándéka, amit a világnak adhat, hiszen az egyik leghatékonyabb immunerősítő és élénkítő ital, amit otthon is elkészíthetsz. A matcha egyfajta zöld tea, annál azonban sokkal tisztább és tízszer erősebb, hiszen a zöld teával ellentétben a teacserjéknek csak a legzsengébb és legzöldebb rügyeit és leveleit használják fel hozzá. A másik különbség, hogy a matcha esetében nemcsak a tea forrázatát fogyaszthatod, hanem magát a porrá őrölt tealevelet is.

Úgy tartják, hogy egy jól elkészített matcha felér egy eszpresszóval, csak annál egészségesebb. Sokféle italt készíthetsz belőle, például ezt a kókuszos lattét, de porformában is felhasználhatod sajttorta, japán mochi vagy smoothie ízesítésére és színezésére.

Matcha latte

Matcha-latte-c

Hozzávalók 1 adaghoz

  • 1 tk matchapor
  • 100 ml forró víz (80-85 fokos)
  • 150 ml meleg kókuszital (barista)
  • juharszirup vagy más édesítő tetszés szerint
Recept idők

Elkészítés:

Mivel a matcha könnyen csomósodik, először szitáljuk át, majd tegyük egy bögrébe. 

Öntsünk rá forró, de nem forrásban levő vizet, és határozott mozdulatokkal keverjük el. A folyamat abban különbözik egy hagyományos tea keverésétől, hogy a körkörös helyett lentről felfelé, illetve oldaltól oldalig tartó mozdulatokat alkalmazzunk. Csak ebben az esetben habosodik ki a tea. A jobb eredményért használjunk teaecsetet.

Öntsük az elkészült matchára a meleg kókuszitalt, és 1 percig együtt is habosítsuk őket. 

Juharsziruppal édesítsük, vagy használjunk más tetszőleges édesítőt.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon