A tojásokat válasszuk szét.
A tojássárgáját keverjük habosra a cukorral, a fehérjét pedig verjük kemény habbá.
A citrom héját reszeljük le, a levét facsarjuk ki.
A habtejszínt a vaníliakivonattal verjük kemény habbá.
A mascarponéhoz keverjük hozzá a reszelt citromhéjat és a tojássárgás keveréket. Ezután forgassuk hozzá a tojásfehérjehabot és a habtejszínt.
Egy edénybe mérjük bele a vizet, és adjuk hozzá a citrom facsart levét és a porcukrot, majd forraljuk egybe.
A babapiskotát készítsük elő, vagy a házilag készített piskótát, amit szúrjunk ki formára, vagy vágjuk fel úgy, hogy beleférjen a pohárba.
Összeállítás:
Vegyünk elő egy poharat, amelybe tegyünk 2-3 evőkanállal a krémből. Ezután a piskótát mártsuk a citromos szirupba, majd tegyük a krémre. A piskóta tetejére jöhet egy újabb adag krém, majd ismételjük a folyamatot (krém, mártott piskóta) addig, amíg a pohár megtelik. Az utolsó réteg a krém legyen, melynek a tetejére díszítésként jöhet a citrom reszelt héja, menta, egy szép szelet citromkarika, vagy tejszínhabbal is megkoronázható az édesség.