Tartalmas póréhagymaleves: pirult diótól lesz különleges

4
Nyomtatás
Porehagyma-leves-dioval-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez az ízletes leves tejtermékek nélkül készül, és pirított dió teszi igazán különlegessé: tökéletes fogás, ha vacsoráról van szó.

A póréhagyma az egyik leguniverzálisabb alapanyagunk, hiszen ízesítőként, vöröshagyma helyett, vagy fő összetevőként is megállja a helyét. A belőle készülő leves ízletes, tartalmas és egyszerűen készül, emellett pedig nagyon tápláló.

Ennek a változatnak az a különlegessége, hogy a zöldségek egészben maradnak, nincs szükség pürésítésre, és ropogósra pirult dió is kerül a tetejére. Pirítóssal vagy fokhagymás krutonnal az igazi.

Póréhagymaleves pirított dióval

Porehagyma-leves-dioval

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 2 nagyobb szál póréhagyma felkarikázva (csak a fehér és világoszöld részek)
  • 2 ek. szójaszósz
  • 500 ml zöldségalaplé
  • 250 ml növényi főzőkrém
  • 1 tk. szárított kakukkfű
  • 0.5 tk. szárított rozmaring
  • 2 csipet őrölt szerecsendió
  • 3 ek. sörélesztőpehely
  • 1 tk.
  • 0.25 tk. bors
  • 150 g vegán krémsajt
  • 1 csokor friss petrezselyem apróra vágva
Recept idők

Elkészítés:

Az olajon pirítsuk üvegesre a hagymát, majd 2-3 perc után adjuk hozzá a fokhagymát, és együtt is pirítsuk. Adjuk hozzá a feldarabolt póréhagymát, és 2-3 perc alatt fonnyasszuk meg. 

Sózzuk, borsozzuk, ízesítsük kakukkfűvel, rozmaringgal, szerecsendióval és a sörélesztővel. Keverjük hozzá a szójaszószt, a zöldségalaplevet és a főzőkrémet, és közepes hőfokon főzzük 10 percig. Keverjük hozzá a vegán krémsajtot, szórjuk bele a petrezselymet, és vegyük le a tűzről. 

Közben száraz serpenyőben 3 perc alatt pirítsuk illatosra a diót, és tegyük félre. 

A levest kanalazzuk tányérokba, szórjuk rá a pirult diót, és pirítóssal vagy ezzel a házi krutonnal fogyasszuk.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon