Krémes franciasaláta házilag: a roppanós uborka sem hiányozhat belőle
Ez a saláta csak a nevében francia, valójában nem sok köze van az országhoz, a magyar konyhában viszont szinte minden nagyobb ünnepkor az asztalra kerül.
Ha valami könnyed, mégis izgalmas salátára vágysz, a nyári nagy melegben válaszd ezt a sárgadinnyés receptet, nem nehezíti el a gyomrodat, de pirítóssal kínálva garantáltan jóllakat.
A dinnye nem csak édességhez passzol, sőt, nagymamám mindig zsíros kenyérhez ette: sonkával és sajttal is jól működik, tökéletes harmóniában állnak az édes és a sós ízek. Az alábbi salátában is mozzarella és prosciutto kerül mellé, de a picit kesernyés rukkola és a friss bazsalikom is feldobja.
Azonban igazán ízletessé a dresszing teszi: a mustáros-ecetes öntet összefogja a hozzávalókat, így lesz kerek egész a végeredmény.
Az öntet hozzávalóit keverjük egybe. Tegyük a hűtőbe tálalásig.
A sárgadinnyéből kanalazzunk golyókat, vagy vágjuk a húsát kockákra. A bazsalikomot aprítsuk össze, a prosciuttót szedjük vékony szálakra.
A saláta hozzávalóit tegyük egy tálba, majd mikor tálaljuk, forgassuk egybe az öntettel.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu