Pufi, légies áfonyás palacsinta: a tészta az írótól lesz ellenállhatatlan

ápcover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

Délutáni édes bűnbeesésnek vagy ráérős hétvégi napindítónak is nagyszerű a habos tésztájú, áfonyás pufi palacsinta.

A palacsinta megunhatatlan finomság, egyszerű, mégis annyiféle izgalmas változata van, hogy az év minden egyes napjára jut belőle egy recept. Palacsintából ínycsiklandó desszertek, fő- és előételek kerülhetnek az asztalra, szóval tényleg nem lehet ráunni.

Ha te is az édesszájúak táborát erősíted, akkor próbáld ki a habos tésztájú, picit édes, az áfonyától kellemesen fanyar pufi palacsintákat. A finomság tésztájába író is kerül, amely puha textúrát ad neki, légies pedig a tojásfehérjehabtól lesz, de ott van még a ricotta gazdagsága is. Ugye milyen jól hangzik?

Pufi áfonyás palacsinta

ápct

Hozzávalók 4 személyre

  • 2 darab tojás
  • 30 gramm cukor
  • 120 gramm író
  • 2 teáskanál vaníliakivonat
  • 220 gramm ricotta
  • 125 gramm liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • kevés vaj vagy olaj
  • 150 gramm áfonya
Recept idők

Elkészítés:

A lisztet és a sütőport keverjük egybe.

A tojásokat válasszuk szét, majd a sárgáját keverjük habosra a cukorral, utána adjuk hozzá az írót, a vaníliakivonatot és a ricottát.

A lágy, szépen kikevert tojássárgás keverékbe szitáljuk bele a lisztes sütőport, keverjük csomómentesre a masszát.

A tojásfehérjéből verjünk kemény habot, utána óvatosan forgassuk a lisztes masszába.

Forró, zsiradékkal kikent serpenyőbe, fagyiadagoló segítségével mérjünk tetszőleges halmot, majd óvatosan szórjunk a tésztára néhány szem áfonyát (tetszőleges mennyiséget, kicsit bele is lehet nyomkodni az ujjaink segítségével a szemeket). Körülbelül 2-3 perc után fordítsuk meg a tésztát egy spatula segítségével, majd szintén 2-3 percig süssük az áfonyás oldalán is a palacsintát.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük