![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Pufi, légies áfonyás palacsinta: a tészta az írótól lesz ellenállhatatlan
![ápcover](https://kep.index.hu/1/0/3841/38412/384129/38412971_2930711_bd6a27f9872c2e2469b974b4ff34ba3f_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
Délutáni édes bűnbeesésnek vagy ráérős hétvégi napindítónak is nagyszerű a habos tésztájú, áfonyás pufi palacsinta.
A palacsinta megunhatatlan finomság, egyszerű, mégis annyiféle izgalmas változata van, hogy az év minden egyes napjára jut belőle egy recept. Palacsintából ínycsiklandó desszertek, fő- és előételek kerülhetnek az asztalra, szóval tényleg nem lehet ráunni.
Ha te is az édesszájúak táborát erősíted, akkor próbáld ki a habos tésztájú, picit édes, az áfonyától kellemesen fanyar pufi palacsintákat. A finomság tésztájába író is kerül, amely puha textúrát ad neki, légies pedig a tojásfehérjehabtól lesz, de ott van még a ricotta gazdagsága is. Ugye milyen jól hangzik?
Pufi áfonyás palacsinta
![ápct](https://kep.index.hu/1/0/3841/38413/384130/38413001_1be82c389a4a76acdba9992678825ea7_wm.jpg)
Hozzávalók 4 személyre
- 2 darab tojás
- 30 gramm cukor
- 120 gramm író
- 2 teáskanál vaníliakivonat
- 220 gramm ricotta
- 125 gramm liszt
- 1 teáskanál sütőpor
- kevés vaj vagy olaj
- 150 gramm áfonya
Elkészítés:
A lisztet és a sütőport keverjük egybe.
A tojásokat válasszuk szét, majd a sárgáját keverjük habosra a cukorral, utána adjuk hozzá az írót, a vaníliakivonatot és a ricottát.
A lágy, szépen kikevert tojássárgás keverékbe szitáljuk bele a lisztes sütőport, keverjük csomómentesre a masszát.
A tojásfehérjéből verjünk kemény habot, utána óvatosan forgassuk a lisztes masszába.
Forró, zsiradékkal kikent serpenyőbe, fagyiadagoló segítségével mérjünk tetszőleges halmot, majd óvatosan szórjunk a tésztára néhány szem áfonyát (tetszőleges mennyiséget, kicsit bele is lehet nyomkodni az ujjaink segítségével a szemeket). Körülbelül 2-3 perc után fordítsuk meg a tésztát egy spatula segítségével, majd szintén 2-3 percig süssük az áfonyás oldalán is a palacsintát.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!