
Puha, illatos citromos muffin: kezdők is elkészíthetik a kevert sütit

A bársonyos tésztájú muffin pillanatok alatt elkészül, annyira egyszerű, hogy kezdő konyhatündérek is el tudják készíteni.
A villámsütemény a citrom kellemes, fanyar zamatában tündököl, ha szereted a citrusos ízvilágot, imádni fogod. Kínálhatod mindenféle cicoma nélkül, de ha szeretnéd, mutatós habkoronával még kívánatosabbá teheted.
Ahhoz, hogy a muffint feldobd, csak egy habzsákra lesz szükséged. A tészta tetejére kanalazhatsz klasszikus vajkrémet citrommal ízesítve, vagy habtejszínt és mascarponét. A krémeket nemcsak a citrus ízével teheted izgalmassá, hanem fehér csokit is használhatsz.
Puha citromos muffin

Hozzávalók 14 darabhoz
- 20 dkg finomliszt
- 1 csipet só
- 0.5 csomag sütőpor
- 1 darab citrom reszelt héja
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 dl olaj
- 2 darab tojás
- 2 dl tej
Elkészítés:
A muffin hozzávalóit mérjük keverőtálba, keverjük csomómentesre, majd adagoljuk kapszlival bélelt muffinformákba.
A muffint toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 15-20 perc alatt süssük készre. Sütés során alkalmazzunk tűpróbát.
A kész muffint langyosan is kínálhatjuk, vagy várjuk meg, míg kihűl, és koronázzuk meg tejszínhabbal.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!