![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
Nagyon puha lekváros kifli: olcsó, szerény finomság a nagyi régi receptjei közül
![lkcover](https://kep.index.hu/1/0/3766/37661/376615/37661539_2874373_04e983ea699d3b0fffd6daf8922ab147_wm.jpg)
Cikkek
![Fokhagymás cukkinis lepény egyszerűen: kiadós és finom](https://kep.index.hu/1/0/5732/57320/573204/57320405_4239501_20a2fe3079b8f7463ebb8c5429c72345_wm.jpg)
![Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni](https://kep.index.hu/1/0/3332/33321/333214/33321478_2553060_7d8db1c434cf4a48e36fdc8ad24d7753_wm.jpg)
Így lesz ropogós a házi kovászos uborka: a fokhagymán és a kapron nem szabad spórolni
![Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül](https://kep.index.hu/1/0/5701/57010/570100/57010011_4215793_6548fcb14f01bff56584caa2ca7675d3_wm.jpg)
Tejfölös, citromos álomdesszert: krémes édesség sütés nélkül
Ropogós
![Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész](https://kep.index.hu/1/0/5703/57033/570331/57033149_4217499_47284c401ff3efd6ff8a398aab52c30f_wm.jpg)
Könnyű fetás, borsós tészta: 20 percen belül kész
![Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573465/57346577_4241519_1aed5193020d99643b1d3f3a59ea3dfb_wm.jpg)
Nyers cukkinisaláta percek alatt: a citromos vinaigrette a lelke
![Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent](https://kep.index.hu/1/0/5734/57346/573463/57346399_4241509_738c4eb49400f4e924e7b541f320f399_wm.jpg)
Puha joghurtos kuglóf sárgabarackkal: csak keverj egybe mindent
![Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat](https://kep.index.hu/1/0/5730/57309/573090/57309063_4238633_93cd102205e75ed5904267d311692fb2_wm.jpg)
Szaftos egytálétel csirkével és zöldborsóval: öröm belőle minden falat
![Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen](https://kep.index.hu/1/0/5711/57110/571104/57110497_4223549_93b6a9a2854c531c2b478721ccca62bd_wm.jpg)
Így dobd fel a napi kávédat: szuper receptek egy helyen
A nagyi édes kiflije pihentetés nélkül készül, a begyúrt tésztával azonnal dolgozhatsz.
Az omlós tésztájú vendégváró tipikusan az a finomság, amivel azonnal lehet dolgozni, nem kell pihentetni a tésztát. Persze, ha előre tervezel és este begyúrod, gond nélkül elviseli, ha lefedve hűtőbe teszed, hogy aztán másnap dolgozz vele tovább.
Ha hű szeretnél maradni a régi recepthez, akkor libazsír kerüljön a tésztába, sokkal porhanyósabb lesz tőle. A zsiradékot tejföllel is lehet helyettesíteni, azzal is omlós lesz a tészta állaga. A kiflik jól lefedve, néhány napig simán megőrzik a puhaságukat, készítsd el őket a kedvenc lekvároddal megkenve, jól fog esni a délutáni lazításnál, miközben a kedvenc könyvedet bújod.
Lekváros kifli
![lkct](https://kep.index.hu/1/0/3766/37661/376617/37661751_7a01a626c88fa21725cb9addb230984c_wm.jpg)
Hozzávalók 22 darabhoz
- 500 gramm liszt
- 10 gramm száraz élesztő
- 1 csipet só
- 200 gramm vaj
- 2 darab tojás
- 100 gramm cukor
- 1 evőkanál tejföl
- lekvár ízlés szerint
- porcukor a szóráshoz
Elkészítés:
A tojásokat a cukorral keverjük habosra.
A lisztet szitáljuk tálba, utána tegyük hozzá a száraz élesztőt és a sót, alaposan forgassuk egybe, majd a puha vaj is mehet a tálba. Dolgozzuk egybe a liszttel, végül a tojásos keveréket és a tejfölt is adjuk hozzá, gyúrjuk tésztává.
A begyúrt tésztát osszuk két részre, először az egyiket nyújtsuk ki kör alakúra lisztezett felületen, majd vágjunk belőle háromszögeket úgy, mintha pizzát vagy tortát szeletelnénk fel.
A háromszögeket kenjük meg ízlés szerint lekvárral, majd tekerjük fel a kifliket. Járjunk el így a tészta másik felével is.
A kifliket tegyük sütőpapírral bélelt tepsire, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe 15-20 percre.
A kisült kifliket kínáljuk porcukorral meghintve.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!