Spenótos palacsinta egyszerűen: napindítónak is tökéletes
A puha, üde színben tündöklő palacsinta egyszerűen készül, próbáld ki magában vagy valamilyen ízletes kencével.
A palacsinta sósan is finom: érdemes zöldségekkel dúsítani a tésztát, nagyon jól működik spenóttal gazdagítva, a zöldtől különleges színt és ízt kap. A masszába fűszerek is kerülhetnek, de ha valaki nem szereti az intenzív aromákat, akkor inkább tálalásnál kerüljön a palacsinta mellé valamilyen kence.
Így kínáld
A spenótos palacsintát öröm magában falatozni, ám ha megadnád a módját, akkor kínálj mellé valamilyen szendvicskrémet, pástétomot vagy vékonyan szeletelt lazacot. A spenót mellé remekül passzol a fokhagyma, ezért egyszerűen, fokhagymás tejföllel is nagyon finom, vagy sajtos-tejfölösen. A mutatós palacsinta jól bírja a csomagolást, az uzsonnásdobozban is elfér.
Puha spenótos palacsinta
Hozzávalók 4 személyre
- 125 g finomliszt
- 1 csipet só
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 darab tojás
- 100 ml tej
- 80 g bébispenót
- vaj a sütéshez szükség szerint
Elkészítés:
Az összes alapanyagot tegyük turmixgépbe és keverjük simára.
Egy tapadásmentes serpenyőben olvasszunk fel kevés vajat, majd merőkanállal vagy fagyiskanállal adagoljunk a masszából, és süssük mindkét oldalán készre a palacsintát. (Sütési idő oldalanként 1-2 perc.)
-
2024-03-20 09:36:01
-
2024-02-18 10:16:01
-
2023-10-04 09:36:01
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!