Spenótos palacsinta egyszerűen: napindítónak is tökéletes

Spenótos palacsinta cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A puha, üde színben tündöklő palacsinta egyszerűen készül, próbáld ki magában vagy valamilyen ízletes kencével.

A palacsinta sósan is finom: érdemes zöldségekkel dúsítani a tésztát, nagyon jól működik spenóttal gazdagítva, a zöldtől különleges színt és ízt kap. A masszába fűszerek is kerülhetnek, de ha valaki nem szereti az intenzív aromákat, akkor inkább tálalásnál kerüljön a palacsinta mellé valamilyen kence.

Így kínáld

A spenótos palacsintát öröm magában falatozni, ám ha megadnád a módját, akkor kínálj mellé valamilyen szendvicskrémet, pástétomot vagy vékonyan szeletelt lazacot. A spenót mellé remekül passzol a fokhagyma, ezért egyszerűen, fokhagymás tejföllel is nagyon finom, vagy sajtos-tejfölösen. A mutatós palacsinta jól bírja a csomagolást, az uzsonnásdobozban is elfér.

Puha spenótos palacsinta

Spenótos palacsinta ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 125 g finomliszt
  • 1 csipet
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 darab tojás
  • 100 ml tej
  • 80 g bébispenót
  • vaj a sütéshez szükség szerint
Recept idők

Elkészítés:

Az összes alapanyagot tegyük turmixgépbe és keverjük simára.

Egy tapadásmentes serpenyőben olvasszunk fel kevés vajat, majd merőkanállal vagy fagyiskanállal adagoljunk a masszából, és süssük mindkét oldalán készre a palacsintát. (Sütési idő oldalanként 1-2 perc.)

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük