
Krémes kence zsenge zöldborsóból: abbahagyhatatlanul finom

A zöldborsóból pompás kence készülhet, mely pirítósra kenve finom és egészséges napindító.
A zöldborsó egész évben beszerezhető mirelit vagy befőttes változatban, ám amikor beköszönt a szezon, akkor érdemes friss állapotában fogyasztani a zsenge szemeket. A zöldborsó már tavasszal élvezhető, egész nyáron át. Ilyenkor kihagyhatatlan a leves és a főzelék a csemegéből, és persze más finomságokat is érdemes kipróbálni belőle.
A zöldborsó rendkívül egészséges, bővelkedik C- és B-vitaminban, az egészség szempontjából a legjobb nyersen vagy párolva fogyasztani. A kencerecept nyers borsóból is kipróbálható, igaz, akkor nem lehet szép simára turmixolni. A borsókrém fűszerezését a lehető legegyszerűbbre vettük, de citrom levével vagy egy kis chilipehellyel is izgalmasabbá teheted.
-
2023-05-21 08:36:01
-
2023-05-19 10:32:01
-
2023-05-16 08:52:01
Zöldborsós kence

Hozzávalók 4 személyre
- 4 szál zöldhagyma
- kevés olaj
- 50 dkg borsó
- 1 csokor petrezselyem
- só és bors ízlés szerint
- 1 dl tejföl
Elkészítés:
A zöldhagymát vágjuk finomra, majd kevés olajon dinszteljük üvegesre. Ezután adjuk hozzá a borsót és a finomra aprított petrezselymet, és pároljuk 5-6 percig, közben gyakran kevergessük, és fűszerezzük sóval és borssal. Az utolsó 1 percben a tejfölt is keverjük hozzá, majd botmixer segítségével pürésítsük simára.
Fotó: Getty Images
Olvasd el ezt is!