Krémes kence zsenge zöldborsóból: abbahagyhatatlanul finom

Zöldborsós kence cover
Legolvasottabb cikkek
Friss és ropogós

A zöldborsóból pompás kence készülhet, mely pirítósra kenve finom és egészséges napindító.

A zöldborsó egész évben beszerezhető mirelit vagy befőttes változatban, ám amikor beköszönt a szezon, akkor érdemes friss állapotában fogyasztani a zsenge szemeket. A zöldborsó már tavasszal élvezhető, egész nyáron át. Ilyenkor kihagyhatatlan a leves és a főzelék a csemegéből, és persze más finomságokat is érdemes kipróbálni belőle.

A zöldborsó rendkívül egészséges, bővelkedik C- és B-vitaminban, az egészség szempontjából a legjobb nyersen vagy párolva fogyasztani. A kencerecept nyers borsóból is kipróbálható, igaz, akkor nem lehet szép simára turmixolni. A borsókrém fűszerezését a lehető legegyszerűbbre vettük, de citrom levével vagy egy kis chilipehellyel is izgalmasabbá teheted.

Zöldborsós kence

Zöldborsós kence ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 4 szál zöldhagyma
  • kevés olaj
  • 50 dkg borsó
  • 1 csokor petrezselyem
  • só és bors ízlés szerint
  • 1 dl tejföl
Recept idők

Elkészítés:

A zöldhagymát vágjuk finomra, majd kevés olajon dinszteljük üvegesre. Ezután adjuk hozzá a borsót és a finomra aprított petrezselymet, és pároljuk 5-6 percig, közben gyakran kevergessük, és fűszerezzük sóval és borssal. Az utolsó 1 percben a tejfölt is keverjük hozzá, majd botmixer segítségével pürésítsük simára.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük