Sütőtökös keksz csokidarabkákkal: puha és szaftos a tésztája

3
Nyomtatás
Sutotokos-csokis-keksz-c
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

Ez az aromás fűszerekkel készülő puha sütőtökös keksz a legújabb kedvenced lesz: a csoki kötelező bele!

Ez a sütőtökös keksz amilyen finom és mutatós, épp annyira könnyű elkészíteni. Egy egyszerű vajas tészta az alapja, ezt dobja fel a sütőtökpüré, a pumpkin spice keverék és az étcsokicseppek. 

Mivel a sütőtök elegendő nevdességet tartalmaz, ezért a masszához nincsen szükség tojásra vagy tejtermékekre. A készre sült kekszek így kívül roppanósak, belül pedig mesésen puhák lesznek.

Puha sütőtökös keksz

Sutotokos-csokis-keksz

Hozzávalók 30 darabhoz

  • 150 g növényi vajalternatíva
  • 130 g barna cukor
  • 200 g finomliszt
  • 0.5 tk.
  • 0.5 tk. őrölt fahéj
  • 0.5 tk. őrölt szerecsendió
  • 0.5 tk. gyömbér
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 60 g sütőtökpüré (cukor és fűszermentes)
  • 1 tk. sütőpor
  • 200 g csokichips
Recept idők

Elkészítés:

Tegyük tálba a szobahőmérsékletű vajalternatívát, és a barna cukorral keverjük fehéredésig. 

Adjuk hozzá a lisztet, a sót, a fűszereket és a vaníliakivonatot, és dolgozzuk össze. Forgassuk bele a sütőtökpürét és a sütőport, végül pedig mehet bele a csokichips is.

Kanalazzunk a tésztából fél evőkanálnyi mennyiségeket egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsibe, formázzunk belőlük gombócokat, és enyhén lapítsuk ki őket – nem kell túlszépítgetni őket, sütés közben a hőtől kisimul a tetejük és kissé kilapulnak. 

Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és 12-15 perc alatt süssük őket aranyszínűre.

Fotók: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket az Instagramon