Az igazi amerikai sütőtökös pite: omlós a tészta, selymes a töltelék
Az ízekben gazdag, illatos, belül krémes, kívül omlós sütőtökös pite ilyenkor kihagyhatatlan.
Ez a sütőtökös keksz amilyen finom és mutatós, épp annyira könnyű elkészíteni. Egy egyszerű vajas tészta az alapja, ezt dobja fel a sütőtökpüré, a pumpkin spice keverék és az étcsokicseppek.
Mivel a sütőtök elegendő nevdességet tartalmaz, ezért a masszához nincsen szükség tojásra vagy tejtermékekre. A készre sült kekszek így kívül roppanósak, belül pedig mesésen puhák lesznek.
Tegyük tálba a szobahőmérsékletű vajalternatívát, és a barna cukorral keverjük fehéredésig.
Adjuk hozzá a lisztet, a sót, a fűszereket és a vaníliakivonatot, és dolgozzuk össze. Forgassuk bele a sütőtökpürét és a sütőport, végül pedig mehet bele a csokichips is.
Kanalazzunk a tésztából fél evőkanálnyi mennyiségeket egy nagy, sütőpapírral bélelt tepsibe, formázzunk belőlük gombócokat, és enyhén lapítsuk ki őket – nem kell túlszépítgetni őket, sütés közben a hőtől kisimul a tetejük és kissé kilapulnak.
Tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe, és 12-15 perc alatt süssük őket aranyszínűre.
Fotók: Getty Images
@sobors.hu