Rakott csirkemell kelbimbóval és sajttal: csodás fogás egyszerűen

3
Nyomtatás
Rakott csirkemell kelbimbóval cover
Legolvasottabb
Cikkek
Friss és
Ropogós

A kelbimbóval, tejszínnel és sok sajttal pirult rakott csirkemell tökéletes ebéd vagy vacsora, amit bármilyen alkalomra elkészíthetsz.

A rakott csirkemell népszerű étel, amin nem is lehet csodálkozni, hiszen nagyon finom és laktató is. Akkor az igazi, ha jó sok sajt pirul a tetején és valamilyen zöldség is kerül mellé. Mi most kelbimbóval ajánljuk.

Így is lehet!

Ha még bőségesebben készítenéd el, akkor érdemes pirult szalonnakockákat dobni a hús mellé, ettől csak még ízletesebb. Az elkészült fogást rizzsel vagy krumplival kínáld.

Rakott csirkemell kelbimbóval

Rakott csirkemell kelbimbóval ct

Hozzávalók 4 személyre

  • 80 dkg csirkemell
  • só ízlés szerint
  • 50 dkg kelbimbó
  • 1 bögre liszt
  • 1 teáskanál őrölt fekete bors
  • 1 teáskanál fűszerpaprika
  • kevés olaj
  • 25 dkg reszelt sajt
  • 500 ml tejszín
  • 2 darab tojás
  • 1 késhegynyi szerecsendió
  • 2 gerezd fokhagyma (reszelve)
Recept idők

Elkészítés:

A húst szeleteljük fel, majd kicsit klopfoljuk ki, ha szeretnénk. Ezután sózzuk le, és tegyük hűtőbe 30 percre.

A kelbimbót tisztítsuk meg, ha szeretnénk, vágjuk félbe.

A liszthez forgassuk hozzá a borsot és a fűszerpaprikát. Ebbe a keverékbe forgassuk bele a hússzeleteket, majd serpenyőben, kevés olajon oldalanként süssük át a húst (2-4 perc alatt).

A hússzeletek felét tegyük tepsire vagy jénaira. A kelbimbó felét tegyük a hússzeletekre, majd szórjuk rá a reszelt sajt felét. Ezután jöhet a maradék hús és kelbimbó.

A tejszínt mérjük edénybe, majd keverjük hozzá a tojást, sót, borsot, szerecsendiót és a fokhagymát, ezután az egészet öntsük a csirkemellre. A rakottas tetejére mehet a maradék sajt, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 35-40 perc alatt süssük készre.

Fotó: Getty Images

Ezt is szeretjük
Kövess minket Tiktokon is!
@sobors.hu
Kövess minket az Instagramon