Sok sajttal és tejszínnel sült csirkemell: a hús omlós és finom
Rengeteg sajttal és tejszínnel sül vajpuhára a csirkemell. Az ízletes ételt kezdők is sikerrel tálalhatják.
A rakott csirkemell népszerű étel, amin nem is lehet csodálkozni, hiszen nagyon finom és laktató is. Akkor az igazi, ha jó sok sajt pirul a tetején és valamilyen zöldség is kerül mellé. Mi most kelbimbóval ajánljuk.
Ha még bőségesebben készítenéd el, akkor érdemes pirult szalonnakockákat dobni a hús mellé, ettől csak még ízletesebb. Az elkészült fogást rizzsel vagy krumplival kínáld.
A húst szeleteljük fel, majd kicsit klopfoljuk ki, ha szeretnénk. Ezután sózzuk le, és tegyük hűtőbe 30 percre.
A kelbimbót tisztítsuk meg, ha szeretnénk, vágjuk félbe.
A liszthez forgassuk hozzá a borsot és a fűszerpaprikát. Ebbe a keverékbe forgassuk bele a hússzeleteket, majd serpenyőben, kevés olajon oldalanként süssük át a húst (2-4 perc alatt).
A hússzeletek felét tegyük tepsire vagy jénaira. A kelbimbó felét tegyük a hússzeletekre, majd szórjuk rá a reszelt sajt felét. Ezután jöhet a maradék hús és kelbimbó.
A tejszínt mérjük edénybe, majd keverjük hozzá a tojást, sót, borsot, szerecsendiót és a fokhagymát, ezután az egészet öntsük a csirkemellre. A rakottas tetejére mehet a maradék sajt, majd toljuk 180 fokosra előmelegített sütőbe, és 35-40 perc alatt süssük készre.
Fotó: Getty Images
@sobors.hu